10 locuri de văzut în România

România este o țară plină de arhitectură uimitor de frumoasă, peisaje uluitoare și cultură fascinantă. Fie că sunteți în căutarea unui city break interesant sau a unei evadari rurale liniștite, România are totul. Pentru cei care doresc să exploreze acest colț vibrant al Europei, iată 10 locuri obligatorii din România care ar trebui să fie pe lista tuturor. De la delta Dunării la straniile castele transilvănene și nu numai, cu siguranță vei găsi ceva special în această țară diversă cultural. Faceți-vă bagajele și alăturați-vă nouă în timp ce explorăm unele dintre cele mai încântătoare site-uri din România!

București

Bucureștiul, capitala României și cel mai mare oraș, este un amestec fascinant de vechi și nou. Cu o istorie care datează din secolul al XIV-lea, Bucureștiul este plin de repere istorice și muzee interesante. În același timp, este un oraș modern, cu o viață de noapte vibrantă și multe restaurante și cafenele.

Unele dintre atracțiile care trebuie văzute din București includ:

Palatul Parlamentului: acest masiv clădirea, construită în anii 1980, este una dintre cele mai mari clădiri ale parlamentului din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai emblematice repere ale Bucureștiului.

Orașul Vechi (Lipscani): Acest cartier istoric găzduiește unele dintre cele mai vechi clădiri ale Bucureștiului, inclusiv Biserica Veche a Curții din secolul al XV-lea. Astăzi, zona este plină de baruri și restaurante, ceea ce o face un loc popular pentru viața de noapte.

Piața Victoriei (Piața Victoriei): Această piață găzduiește mai multe clădiri guvernamentale importante, precum și Mormântul Soldatului Necunoscut, care îi onorează pe cei care au murit în timpul Primului Război Mondial.

Calea Victoriei: Una dintre străzile principale ale Bucureștiului, Calea Victoriei este mărginită de frumoase clădiri din secolul al XIX-lea. De asemenea, găzduiește multe muzee și galerii de artă.

Sibiu

Sibiu este un oraș din Transilvania, România, care este bogat în istorie și cultură. Orașul are un oraș vechi frumos, care este prietenos cu pietonii și plin de cafenele, restaurante și magazine. Există, de asemenea, multe muzee și galerii de artă în Sibiu. Orașul găzduiește și Aeroportul Internațional Sibiu, ceea ce îl face un loc convenabil de vizitat pentru călători.

Brasov

Brasovul este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania. Orașul găzduiește o serie de repere și atracții istorice, precum și o scenă vibrantă de viață de noapte.

Unele dintre cele mai populare lucruri de văzut și de făcut în Brașov includ vizitarea Bisericii Negre, explorarea orașului vechi, și luând o telecabină până la Muntele Tampa pentru vederi uimitoare ale orașului. Există, de asemenea, o mulțime de restaurante și cafenele grozave de care să te bucuri, precum și numeroase baruri și cluburi pentru cei care doresc să petreacă până la primele ore.

Delta Dunării

Delta Dunării este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și una dintre cele mai diverse regiuni din Europa. Adăpostește peste 300 de specii de păsări, 45 de specii de pești și nenumărate alte plante și animale. Cel mai bun mod de a explora delta este cu barca și există o mulțime de companii de turism care oferă atât excursii de zi, cât și de noapte.

Dacă ai noroc, s-ar putea chiar să vezi o pisică sălbatică sau două – Delta Dunării este unul dintre singurele locuri din Europa unde mai există.

Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Valea găzduiește numeroase atracții, inclusiv faimosul Castel Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula. Alte atracții populare din vale includ Munții Bucegi, Mănăstirea Sinaia și Castelul Peleș. Valea este, de asemenea, o destinație populară pentru sporturile de iarnă, cum ar fi schi și snowboarding. Legenda spune ca in aceasta zona a aparut pentru prima data piesa Ani de liceu si peste cativa ani au aparut si Ani de liceu – versuri Liceenii.

Maramures

Cuibărit în inima Munților Carpați, Maramureșul este una dintre cele mai pitorești regiuni ale României. Dealurile și priveliștile sale montane sunt presărate de sate tradiționale, unde timpul pare să fi oprit. Porțile și casele sculptate în lemn, căruțele trase de cai și fermierii care lucrează pământul sunt doar câteva dintre scenele pe care le veți întâlni în Maramures.

Sunt o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în Maramures. Regiunea găzduiește mai multe situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv Bisericile de lemn din Maramureș. Aceste biserici, construite în întregime din lemn, sunt o priveliște de văzut. Alte atracții notabile includ Cimitirul Vesel din Sapanta, care este plin de pietre funerare colorate, cu epitafuri pline de umor; Mănăstirea Bârsana, o frumoasă mănăstire ortodoxă așezată în vârful unui deal; și Mocanița, un tren istoric cu aburi care își șerpuiește drumul prin munți.

Fie că sunteți în căutarea unui peisaj uluitor, a culturii tradiționale românești sau pur și simplu a unui loc de relaxare și de a vă bucura de natură, Maramureșul vă va plăcea cu siguranță.

Munții Apuseni

Munții Apuseni sunt unul dintre cele mai frumoase și unice lanțuri muntoase din Europa. Gama este situată în vestul României și se întinde pe peste 200 de kilometri. Cel mai înalt vârf din lanț este Moldoveanu, care atinge o înălțime de 2.544 de metri.

Munții Apuseni găzduiesc o mare varietate de floră și faună, deoarece w

Articole recomandate