9 motive pentru a vizita România

România este țara de vis pentru turiști. Cu orașele sale istorice, peisajele uimitoare și cultura sa unică, România oferă ceva pentru toată lumea. Fie că sunteți în căutarea unei evadari relaxante sau a unei aventuri palpitante, România are totul. De la arhitectura incredibilă la o cultură fascinantă și de la natura uluitoare la Raiul Foodie, iată 9 motive pentru care ar trebui să vizitezi România.

Peisajul

România este un ținut de o mare frumusețe naturală. Munții Carpați formează o mare parte a țării și există multe trasee pitorești de drumeții și schi de explorat. Munții găzduiesc, de asemenea, unele dintre ultimele păduri virgine rămase din Europa. Pe lângă munți, România are un peisaj rural minunat, presărat cu sate mici și ferme tradiționale.

Litoralul Mării Negre este un alt punct culminant al României. Plajele de aici sunt mai puțin aglomerate decât alte părți ale Europei, iar apa este caldă și curată. Există, de asemenea, o mulțime de oportunități pentru windsurfing, navigație și pescuit.

Oamenii

România găzduiește unii dintre cei mai prietenoși și primitori oameni pe care îi veți întâlni vreodată. Indiferent dacă vă aflați în capitala Bucureștiului sau în Transilvania rurală, veți descoperi că românii sunt întotdeauna dispuși să ajute și să se distreze.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre cultura română este concentrarea pe familie. Veți vedea adesea familii extinse împreună, bucurându-se de compania celuilalt. Acest simț al comunității este ceva evident în toată țara și este unul dintre motivele pentru care România este un loc minunat de vizitat.

Mâncarea

1. The Food – România este un tărâm al mâncării grozave. Țara are o istorie și o cultură bogate, care se reflectă în bucătăria sa. Există multe mâncăruri tradiționale românești care sunt atât delicioase, cât și hrănitoare. Mâncarea românească este de obicei făcută cu ingrediente proaspete, iar țara are o abundență de produse cultivate local. Acest lucru face pentru unele mese foarte sănătoase. Mâncărurile tradiționale românești includ:

-Sarmale: Acestea sunt sarmale umplute de obicei cu un amestec de carne de porc, vită și orez. Se servesc adesea cu o praf de smantana deasupra.
-Mititei: Aceștia sunt cârnați din carne măcinată la grătar care sunt populari în România. De obicei sunt făcute cu carne de porc, dar uneori se folosește în schimb carne de vită sau miel.
-Ciorba de fasole: Aceasta este o supă delicioasă de fasole care este adesea servită cu carne de porc afumată sau cârnați.
-Paprikașcu: Aceasta este o tocană făcută cu ardei, roșii, cartofi și cârnați. De obicei se servește peste mămăligă sau tăiței cu ou.
-Mămăligă: Acesta este un tip de terci de mălai care este popular în România. Poate fi servit simplu sau acoperit cu brânză, smântână sau carne la grătar.

Istoria

1. Istoria României este una lungă și complicată, datând din vremea Imperiului Roman.

2. România a trecut prin multe de-a lungul secolelor – război, ocupație, dictaturi – dar a reușit mereu să iasă în frunte.

3. Astăzi, România este o țară europeană înfloritoare, cu o cultură și o istorie bogată, care abia așteaptă să fie explorată de turiști din întreaga lume.

Castelul lui Dracula

Castelul lui Dracula, cunoscut și sub numele de Castelul Bran, este o vizită obligatorie pentru orice fan al legendei lui Dracula. Castelul este situat în Transilvania, România, și se spune că este casa Contelui Dracula însuși. Deși nu există dovezi că Vlad Țepeș, inspirația din viața reală pentru Dracula, a trăit vreodată în castel, acesta a devenit sinonim cu legenda. Castelul este acum un muzeu și o atracție turistică, iar vizitatorii pot explora numeroasele sale camere și turnuri.

Marea Neagră

1. Marea Neagră

Litoralul României de-a lungul Mării Negre este un adevărat paradis de vară. Cu apă limpede și plaje cu nisip fin, Marea Neagră este perfectă pentru înot, plajă și pentru a vă bucura de tot felul de sporturi nautice. În plus, regiunea are multe orașe și sate fermecătoare de pe litoral, care merită explorate.

Drumeții în Munții Carpați

Munții Carpați sunt una dintre cele mai populare destinații turistice ale României. Drumețiile sunt o activitate populară în munți și există multe trasee diferite din care puteți alege. Peisajul este uluitor, iar aerul este curat și proaspăt. Drumețiile în Munții Carpați sunt o modalitate excelentă de a face mișcare și de a vă bucura de aer liber.

Mănăstiri rupestre

Există peste 800 de mănăstiri rupestre în România, dintre care multe sunt încă locuite de călugări. Aceste mănăstiri au fost construite în stânci și munți, iar unele au chiar tuneluri secrete care le conectează. Cea mai faimoasă mănăstire rupestre este Mănăstirea Pestera, care este, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Orașul Sighișoara

Sighișoara este un mic oraș din Transilvania, România, care este plin de istorie și farmec. Orașul găzduiește singura cetate medievală rămasă din România, care a fost construită în secolul al XII-lea. Astăzi, cetatea este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și o atracție turistică populară.

Orașul are și un oraș vechi bine conservat, care este plin de clădiri colorate și străzi pietruite. Există multe restaurante și cafenele de explorat, precum și magazine care vând suveniruri tradiționale românești. Sighișoara este locul perfect pentru a afla despre istoria și cultura românească și pentru a vă bucura de atmosfera unică a acestei frumoase țări.

Articole recomandate