Bucuresti si o mica parte din istoria lui

Printre peisajele frumoase pe care România le are de oferit, în fruntea listei trebuie să fie cerul său. Indiferent dacă doriți să faceți o excursie de o zi sau o excursie mai lungă, vă puteți bucura de unele dintre cele mai bune părți de cer din România.

Cartierul fostului dictator Nicolae Ceauşescu al Bucureştiului

Pe vremea lui Ceauşescu, Bucureştiul era capitala Republicii Comuniste România. Nicolae Ceauşescu, care a servit ca dictator al ţării timp de mai bine de douăzeci de ani, a lăsat în urmă un palat masiv în capitală.

Palatul, care este cea mai mare clădire din Europa, a fost proiectat ca simbol al puterii. Construcția Palatului Parlamentului a început în 1984 și s-a terminat după moartea lui Ceaușescu în 1989. Acum este sediul Parlamentului României.

Nicolae Ceauşescu s-a născut într-un mic sat din sudul României. A studiat la o școală locală până la vârsta de unsprezece ani. A trecut clasa întâi cu media 8,26. S-a implicat în cauza comunistă în anii 1930.

La începutul anilor 1970, a devenit președintele Consiliului de Stat al României. Nicolae Ceauşescu a fost şi secretar general al Partidului Comunist. În 1978, a fost distins cu Marea Cruce de Cavaler a Ordinului Bath. A primit numeroase titluri și decorații din diferite țări. De asemenea, a primit Legiunea de Onoare din Franța.

Când Ceauşescu a devenit liderul României, a lansat un proiect masiv de construire a unui palat neoclasic. Palatul a fost proiectat de arhitectul Aron Grimberg-Solari și Robert Wolf. Interiorul este decorat în kitsch neoclasic. Are 150 de camere si este situat in cartierul Primaverii din Bucuresti.

Palatul este înconjurat de un teren masiv de 14.830 de metri pătrați (55.800 de picioare pătrați). Are un cinematograf mare și piscină. În timpul domniei lui Ceauşescu, clădirea era interzisă publicului. Au fost și multe cadouri de la demnitari străini.

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost înmormântați în morminte simple din Cimitirul Ghencea din București. Mormintele lor prezentau adesea flori și simboluri ale guvernării comuniste. Au fost înmormântați în același mormânt cu fratele lor mai mic, Nicu, și cu sora lor mai mică, Niculina. Mai multe decorații și titluri străine au fost revocate la prăbușirea domniei lui Ceaușescu.

Palatul Primăverii a fost o reședință privată a lui Nicolae Ceaușescu. A fost al doilea comandant al noului guvern după moartea lui Gheorghiu-Dej în 1965.

„Coroana” Bucureștiului reprezintă epoca comunismului

Situat pe malul raului Dambovita, Bucurestiul este cel mai mare oras din Romania. Are o universitate mare, o companie națională de teatru și o varietate de muzee. Din punct de vedere istoric, orașul era cunoscut drept „Parisul Estului”.

Orașul a trecut printr-o perioadă de reforme politice și economice, iar acum este o capitală liberală. Moneda capitalei este leul. Importurile sale majore sunt țiței, gaze naturale și mașini. Principalele exporturi ale țării sunt textile și bunuri de larg consum.

Principalii parteneri comerciali ai țării sunt Germania, Italia și Statele Unite. Fostele republici sovietice rămân parteneri comerciali importanți.

Economia României a evoluat de la una socialistă la o economie de piață liberă. Multe reforme au fost introduse în ultimele trei decenii. Cu toate acestea, locuitorii sunt îngrijorați de creșterea chiriilor, care alungă afacerile tradiționale din oraș.

Străzile orașului sunt mărginite de clădiri vechi și noi. În perioada comunistă, majoritatea clădirilor vechi din oraș au fost dărâmate și înlocuite cu complexe de apartamente din beton. Multe dintre aceste clădiri găzduiesc birouri și departamente guvernamentale.

Orașul vechi este un centru istoric al comerțului din oraș. A fost odată casa hanurilor și comercianților tradiționali. Zona găzduia și biserici frumoase. Din păcate, în perioada comunistă, zona a fost devastată de squatters și alei slab iluminate.

Orașul Vechi este în prezent în curs de renovare de către autoritățile locale. Unii dintre cei mai mari susținători ai orașului spun că noul oraș vechi încă își găsește picioarele.

Unul dintre reperele majore ale orașului este Palatul Parlamentului. Palatul a fost construit de dictatorul Nicolae Ceauşescu. Clădirea a fost numită inițial Casa Republicii. După moartea lui Ceauşescu, a fost reutilizat pentru a găzdui Parlamentul României. Cu toate acestea, clădirea mai are încă mult spațiu liber.

În Palatul Parlamentului există un muzeu dedicat epocii comuniste. Muzeul prezintă exponate care reflectă istoria culturală a României. Există și o căsuță de lemn, care amintește de căminul unui țăran român.

În centrul orașului se află Piața Revoluției. Acesta este locul unde au avut loc evenimentele care au dus la prăbușirea lui Nicolae Ceaușescu.

Temperaturile de iarnă din București

Situat pe câmpia românească, Bucureștiul are o climă relativ blândă în comparație cu multe alte orașe din lume. Acest lucru este valabil mai ales în sezonul de iarnă. Cele mai reci luni ale Bucureștiului sunt decembrie, ianuarie și februarie, cu maxime medii cuprinse între 12 grade C și -5 grade C. În acest sezon, cerul este de obicei noros.

Vremea la București este puțin mai blândă decât cea care se găsește în mod normal în Statele Unite. Temperatura medie anuală este de aproximativ 10 grade C în partea de sud a României, dar se ridică la 15 grade C în partea de nord a țării.

Sezonul ploios este de la 2 mai până la 28 iulie. Iunie are cele mai mari precipitații, cu o medie de 8,6 zile cu cel puțin 0,4 inci de ploaie.

Cerul de iarnă al României este de obicei noros. Cea mai mare ninsoare din an este în jurul lunii ianuarie, cu o acumulare medie de 137 mm. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultimii 120 de ani a fost de -32,2 grade C în 1941-1942.

Precipitațiile medii din București sunt destul de scăzute. Cele mai mari precipitații au loc pe versanții munților orientați spre vest. Mai multe zone primesc peste o mie de mm de precipitații anual. Precipitația medie scade de la vest la est.

În ciuda faptului că temperaturile medii ridicate și scăzute sunt relativ similare pe tot parcursul anului, temperaturile din București variază foarte mult. Temperatura maximă a anului este de 30 de grade C în august, în timp ce cea mai scăzută este de aproximativ -0,8 grade C în ianuarie.

Clima din București este clasificată ca Cfa (pronunțat „chee-fa”) de către Koppen și Geiger. Această desemnare este menită să descrie condițiile meteorologice dintr-o anumită locație, nu media. Acest lucru se datorează faptului că datele se bazează pe contribuțiile individuale de la stații, iar ponderile sunt calculate proporțional.

Bucureștiul are un climat continental moderat umed. Cele mai mari precipitații au loc pe versanții orientați spre vest, cu o medie de 750 mm (29,5 inchi) pe an. Temperatura medie în timpul zilei este de aproximativ 17 °C până la 22 °C. Cele mai scăzute temperaturi pe timp de noapte sunt în jur de 18 grade C și există câteva zile cu minime sub 22 grade F.

Deși clima Bucureștiului este blândă, sunt ocazional furtuni de ploaie. Cea mai rece parte a anului este de la mijlocul lunii noiembrie până în martie.

Hotspot-urile turistice din Bucuresti

Situat pe malul raului Dambovita, Bucurestiul este capitala Romaniei si cel mai mare oras al tarii. Acest oraș fermecător are multe locuri interesante și frumoase de vizitat. Este, de asemenea, locul pentru a vă bucura de un climat de patru anotimpuri.

Orașul este plin de clădiri elegante și arhitectură frumoasă. Acest lucru îl face un loc minunat pentru a vă petrece vacanța. Orașul vechi al Bucureștiului, sau Centru Vechi, este mărginit de clădiri clasice interesante. De asemenea, găzduiește cafenele, restaurante și magazine.

Parcul Herăstrău este unul dintre cele mai mari parcuri din București. Acest spațiu verde oferă locuri de joacă, terenuri de tenis, închiriere de bărci și multe altele. Parcul găzduiește, de asemenea, un târg de modă veche și un lac. Există și o flacără veșnică situată în centrul parcului. De asemenea, puteți face o plimbare plăcută pe poteci mărginite de copaci.

Muzeul Național al României este un loc minunat pentru a vedea istoria României. Acest muzeu are mai mult de o mie de artefacte. De asemenea, prezintă animale și plante autohtone românești. De asemenea, puteți viziona filme 3D.

Ateneul Român este cea mai prestigioasă sală de concerte din oraș. Este situat în fostul Palat Regal. Clădirea are o istorie bogată, deoarece a fost construită ca reședință a lui Vlad Țepeș. Este, de asemenea, o clădire a fostului Comitetul Central al Partidului Comunist.

Un alt loc de vizitat în București este muzeul satului. A fost fondată în 1936 și are case istorice, ferme și artefacte din secolul al XIX-lea. În Biserica Apostolilor există și câteva portrete neobișnuite.

Bucureștiul are o mulțime de parcuri de vizitat. Unele dintre cele mai bune parcuri includ Grădina Botanică, Parcul Deltei Urbane și Parcul Cișmigiu. Aceste parcuri oferă plimbări plăcute prin poteci mărginite de copaci și sunt ideale pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Alte locuri de vizitat în București includ Muzeul Național Român, Palatul Patriarhal și Palatul Parlamentului. Aceste locuri sunt situate în inima orașului și oferă o mulțime de oportunități de explorat.

Dacă sunteți în căutarea unei zile distractive, puteți vizita Ripley’s Believe It or Not. Site-ul este similar cu celebra atracție americană, dar are sediul în România.

Articole recomandate