Ce plaje prefera majoritatea romanilor?

În ciuda crizei economice și a incertitudinii cu privire la viitor, românii continuă să aleagă plajele grecești pentru a se bucura de vacanță. Motivul principal pentru aceasta este că plajele sunt curate și apa nu este prea rece. De asemenea, multor români le place să guste stilul de viață grecesc și să se bucure de mâncarea locală, vinul și cultura tradițională.

Chania

Pe lângă insulele strălucitoare din Marea Egee și insulele mai accidentate ale Cretei, Grecia are o mulțime de alte insule care merită timpul tău. Unele sunt cunoscute pentru viața de noapte, în timp ce altele sunt renumite pentru plajele lor. Unele insule au orașe mici, în timp ce altele au orașe mari. Cel mai bun mod de a vă deplasa în jurul acestor insule este prin închirierea unei mașini sau efectuarea unui tur ghidat.

Plaja Agios Prokopios este la o scurtă călătorie cu mașina de satul Chora. Are o fâșie lungă de nisip auriu și mai multe taverne. În sat există și un far. Este o alegere bună pentru familii sau grupuri care doresc să se distreze la soare.

Plaja MV Panagiotis este situată în partea de nord-est a orașului Zakynthos. A fost făcut celebru de MV Panagiotis, o navă care a fost blocată într-un golf în anii 1980. Plaja are un aspect rustic și este un loc frumos pentru a înota.

Thassos

Dintre insulele grecești, insula Thassos este cea mai populară printre români. Motivul principal sunt plajele sale superbe. Apele sale sunt cristaline, iar nisipul este de o calitate excelentă. Plajele sunt înconjurate de verdeață luxuriantă. Există o mulțime de plaje premiate cu steag albastru în Thassos.

Pe lângă plajele sale frumoase, Thassos este renumit și pentru traseele sale de drumeții. Mănăstirea Arhanghelului Mihail este una dintre numeroasele atracții.

Thassos este cunoscut și pentru satele sale de munte. Aceste sate au fost modelate atât de influențele grecești, cât și de cele egiptene. Insula are și un muzeu arheologic. Orașul Thassos este capitala insulei. Monumentele sale istorice includ o acropolă și un amfiteatru roman.

Dacă plănuiți o vacanță în Grecia, luați în considerare vizitarea insulelor mai puțin populare. Acestea sunt perfecte pentru o vacanță relaxată. Aceste insule oferă un peisaj natural unic și o atmosferă liniștită.

Rethymno

Vizitarea insulelor grecești poate fi o experiență grozavă, combinând natura, cultura și plajele. Deși poate ați auzit de continentul grecesc și de insula Creta, există multe alte insule din Marea Egee din care să alegeți.

Situată în Creta, insula Rethymno este un oraș frumos cu multe locuri interesante de văzut. Orașul vechi este plin de restaurante și cafenele, precum și de un vechi port romantic. Vă puteți bucura de o plimbare la apus de-a lungul portului.

Zona găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia. Insula Elafonisi este cunoscută pentru plajele sale cu vânt. Dunele de nisip și apa puțin adâncă îl fac o alegere bună pentru familii.

O altă plajă grozavă din Rethymno este Missiria, situată la trei kilometri de oraș. Puteți lua un autobuz public sau puteți merge pe jos pentru a ajunge aici. Sunt disponibile șezlonguri, taverne și dușuri.

Zakynthos

Situată în largul coastei de vest a peninsulei Peloponez, Zakynthos este o insulă grecească cunoscută pentru plajele, peșterile și marea sale uimitoare. De asemenea, găzduiește locul de naștere al celebrului poet grec Dionysios Solomos.

Insula are o populație de aproximativ 40.000 de locuitori. Deși Zakynthos nu este destinația ideală de vacanță pentru familii, este totuși un loc minunat de explorat. În timpul lunilor de vară, orașul poate deveni destul de aglomerat. Cel mai bine este să mergeți dimineața pentru a evita aglomerația.

Coastele de nord și de vest sunt unele dintre cele mai bune locuri de văzut pe insulă. Coasta de nord are o succesiune de peșteri și grote. Acestea sunt inaccesibile pe drum, așa că faceți un tur cu barca cu motor sau cu barca.

Corbu

Fie că sunteți în căutarea unei vacanțe relaxante sau pentru a participa la niște sporturi acvatice, România are multe plaje pe care le veți îndrăgi. Majoritatea plajelor sunt situate în afara zonelor urbane, așa că veți avea șansa de a experimenta un cadru cu adevărat natural.

Plaja Corbu și Vadu sunt două plaje naturale situate în România. Acesta este un loc grozav pentru snorkeling și înot. În timpul sezonului de vârf, poate deveni foarte aglomerat. Puteți ajunge la plaje cu barca sau cu mașina.

Puteți găsi o serie de hoteluri lângă plajă. Sunt adesea aproape de restaurante, farmacii și atracții turistice. Fie că sunteți în căutarea unei evadari romantice, a unei vacanțe de familie sau a unei vacanțe de grup, aceste hoteluri vă vor oferi o experiență de neuitat.

Articole recomandate