Ce trebuie să știți despre Japonia înainte de a vizita

Fie că plănuiți o călătorie în Japonia sau dacă ați fost deja acolo, există câteva lucruri importante de știut. Aceste lucruri nu sunt importante doar pentru siguranța dumneavoastră, dar vă pot ajuta și să vă bucurați de vizita dumneavoastră în țară.

Vaccinuri

Vaccinurile pentru Japonia nu sunt necesare, dar poate doriți să luați câteva înainte de a călători. Dacă intenționați să vizitați Japonia pentru o perioadă lungă de timp, cel mai bine este să vă vaccinați împotriva gripei. Acest lucru vă poate proteja de îmbolnăvirea și, de asemenea, poate ajuta la reducerea severității bolii. De asemenea, ar trebui să luați în considerare vaccinarea împotriva hepatitei B înainte de a pleca.

Japonia este cunoscută pentru cultura sa de înaltă tehnologie și tehnologic avansat, dar asta nu înseamnă că nu va trebui să te confrunți cu câteva boli. Sistemul medical din Japonia este excelent, dar va trebui să găsești un furnizor de servicii medicale. Dacă călătorești dintr-o țară care este clasificată ca fiind cu risc ridicat pentru o anumită boală, este posibil să trebuiască să treci prin carantină la sosire.

Japonia are un sistem de vaccinare cu trei niveluri. Există un nivel cu risc scăzut, un nivel cu risc mediu și un nivel cu risc ridicat. Cu cât riscul este mai mic, cu atât veți avea nevoie de mai puțină carantină la sosire.

Puteți descărca o aplicație gratuită, „Xin Xing koronawakuchinJie Zhong Zheng Ming Shu apuri”, pentru a vedea ce vaccinuri aveți nevoie. De asemenea, puteți contacta furnizorul local de servicii medicale și puteți obține o listă cu facilitățile în care vă puteți testa.

De asemenea, puteți lua măsuri pentru a preveni boala acută de munte. Puteți să vă vaccinați împotriva gripei sau un rapel împotriva tetanosului înainte de a călători. De asemenea, puteți încerca să vă spălați rufele des.

În plus, veți dori să vă rezervați o asigurare de călătorie. Dacă veți călători în mod regulat în Japonia, este, de asemenea, important să vă vaccinați împotriva hepatitei B. CDC vă recomandă să vă vaccinați împotriva gripei înainte de a pleca.

Pe lângă aceasta, veți dori să vă actualizați vaccinările de rutină. Dacă intenționați să mergeți în Japonia în timpul sezonului de vârf al rujeolei, probabil că veți dori să faceți un vaccin împotriva rujeolei. De asemenea, veți dori să vă gândiți să vă vaccinați împotriva rabiei. Rabia este încă prezentă în fauna sălbatică și este posibil să fii expus la ea în timp ce lucrezi cu animalele.

Cheltuieli

Cheltuielile pentru vizitarea Japoniei variază în funcție de bugetul dvs. și de ceea ce doriți să faceți. Cu toate acestea, dacă sunteți deștept în privința asta, vă puteți bucura de o călătorie în Japonia fără a da banii.

În ceea ce privește călătoria pe ruta ieftină, puteți sta într-un hotel-capsulă pentru 3.500 de yeni pe noapte. Pe de altă parte, o cameră de hotel de lux poate costa mai mult de 175 USD.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai aventuroase, luați în considerare călătoria în Japonia cu mașina. Costul de închiriere a unei mașini poate fi de până la 40 USD pe zi. Cu toate acestea, costul combustibilului este un aspect important. Prețurile benzinei sunt exorbitante în Japonia.

De asemenea, puteți economisi din cheltuielile de călătorie, rămânând departe de cartierul central de afaceri sexy. O cameră de hotel de gamă medie poate costa până la 120 USD pe noapte, dar dacă ești dispus să călătorești în afara orașului, poți economisi niște bani.

Dacă doriți să profitați la maximum de timpul dvs. în Japonia, ar trebui să profitați de numeroasele atracții gratuite. Acestea includ repere istorice, temple și castele.

Având în vedere toate activitățile gratuite și cu costuri reduse, este o idee bună să stabiliți un buget înainte de a pleca. Dacă vă cazați într-un hotel de buget redus, puteți economisi alegând o cameră dublă.

Pentru o experiență mai scumpă, dar mai luxoasă, luați în considerare rezervarea unui sejur la un ryokan. Prețurile tipice sunt de la 12.000 la 30.000 de yeni de persoană. De asemenea, puteți încerca un ryokan de lux care include o cină kaiseki cu mai multe feluri.

Cheltuielile de vizitare a Japoniei pot fi descurajante, dar dacă urmăriți îndeaproape bugetul dvs., vă veți putea bucura de o călătorie în această țară intrigantă fără să vă spargeți banii.

Alimente

Vizitarea Japoniei nu este doar o șansă de a vedea câteva obiective uimitoare, ci și de a gusta unele dintre mâncărurile celebre ale țării. Mâncarea poate fi puțin diferită de ceea ce ești obișnuit în țara ta, așa că va trebui să fii pregătit.

Unele alimente japoneze pot fi greu de consumat dacă sunteți alergic la grâu. Dacă intenționați să vizitați Japonia, cel mai bine este să imprimați un card de alergeni pentru dvs. Acestea pot fi găsite în majoritatea magazinelor de proximitate. Acestea sunt adesea vândute într-un pachet mic și pot fi depozitate într-o geantă de control.

Sushi este pește crud care este învelit în alge marine. Poate fi servit ca aperitiv sau ca antreu de sine stătător. Este un fel de mâncare foarte popular în Japonia.

Tempura este un alt fel de mâncare japonez popular. De obicei se servește cu orez. Se face cu legume sau fructe de mare. Aluatul folosit este mai ușor decât aluatul folosit pentru puiul prăjit. Este o garnitură populară în Japonia.

Yakiniku este un termen japonez pentru carnea la grătar. Este de obicei servit cu un sos de scufundare. Bulionul este de obicei ușor aromat și include legume și ardei iute.

Există multe tipuri diferite de sushi în Japonia. Dacă călătoriți cu familia, vă recomandăm să încercați unele dintre diferitele stiluri. Acest tip de masă este o modalitate excelentă de a vă familiariza cu mâncarea japoneză. Sushi poate fi puțin intimidant dacă nu ești obișnuit să mănânci pește crud. Dacă sunteți vegan, poate doriți să cereți mâncăruri fără gluten.

Un alt fel de mâncare japonez popular este motsu-nabe. Conține legume, carne de porc sau organe de vită și miso. Este adesea asezonat cu sos de soia și tamari.

Transport

Deplasarea prin Japonia este ușoară și convenabilă, iar o gamă largă de opțiuni de transport este disponibilă. Există o rețea feroviară vastă care conectează marile orașe și autobuze și feriboturi care leagă insulele.

În general, sistemul de transport public japonez este bine organizat, eficient și curat. De asemenea, este prietenos pentru consumatori și de încredere.

Există mai multe moduri de transport public în Japonia, inclusiv autobuze, metrouri și taxiuri. Dintre acestea, autobuzele sunt al doilea cel mai popular mod de tranzit din Japonia, în spatele trenurilor.

Autobuzele sunt o alegere bună pentru turiștii care călătoresc dintr-o zonă în alta și sunt mai ieftine decât trenurile. Ele permit, de asemenea, pasagerilor să viziteze părți ale țării mai puțin călătorite.

Metroul este cel mai popular sistem de transport din Japonia și poate fi un mijloc convenabil de a vă deplasa prin oraș. Trenurile de metrou sunt de obicei o modalitate convenabilă de a călători, deoarece circulă conform unui program și nu rămân blocate în trafic.

Sistemul Căilor Ferate din Japonia este operatorul principal al liniilor de cale ferată din întreaga țară. Mai multe companii feroviare private operează alte linii.

Metroul din Japonia este, de asemenea, legat de unele sisteme feroviare. În special, Shinkansen este un tren de mare viteză care leagă capitalele regionale. De asemenea, este legat prin tuneluri submarine de autostrăzi.

Există, de asemenea, autobuze de lungă distanță, care sunt convenabile pentru a vă deplasa prin cele mai mari patru insule ale Japoniei. Cu toate acestea, acestea nu sunt la fel de frecvente ca trenurile și pot dura mai mult timp pentru a ajunge dintr-un loc în altul.

Unele orașe au, de asemenea, scheme de partajare a bicicletelor. Aceasta implică preînregistrarea online pentru a utiliza o bicicletă publică.

Unele orașe japoneze au și autobuze urbane speciale, care sunt concepute pentru a oferi turiștilor o privire asupra celor mai populare atracții turistice ale țării. Aceste autobuze au, de asemenea, prețuri similare cu cele ale trenurilor de metrou și pot costa câteva sute de yeni.

Temple și altare

Mii de temple și altare se găsesc în toată Japonia. Sunt locuri spirituale atât ale budismului, cât și ale șintoismului, religia indigenă a Japoniei. Cele mai faimoase sanctuare din Japonia se numesc Taisha. Unii japonezi vizitează altare din tradiție. Alții cumpără amulete pentru protecție și noroc.

Altarul Ise, din prefectura Mie, este unul dintre cele mai importante altare din Japonia. Se întinde deasupra unui munte în adâncul Tohoku. Mii de oameni vizitează altarul în fiecare zi. O poartă torii este intrarea principală în altar. În timpul valului ridicat, poarta plutește pe Marea Interioară.

Altarul Ise are două sanctuare principale: Naiku (altarul interior) și Kotaijingu (altarul exterior). Naiku o consacră pe Zeița Soarelui, în timp ce Kotaijingu îl consacră pe zeul tutelar al necesităților de bază, Toyouke-no-omikami. Kotaijingu găzduiește și o statuie a Marelui Buddha din Templul Kotoku-in. Marele Buddha este considerat o comoară națională.

Altarul Ise a fost reconstruit la fiecare douăzeci de ani în ultimii o mie trei sute de ani. Clădirile sale sunt construite din lemn masiv de chiparos și lemn îmbinat. Ele sunt, de asemenea, modelate pentru a urma topografia naturală.

Complexul altarului Toshogu din Nikko este unul dintre cele mai elaborate altare din Japonia. Clădirile au sculpturi vibrante în lemn, foițe de aur și un aspect neobișnuit de luxos. Cele 55 de clădiri ale sale au fost construite în 1636 după ce incendiile au distrus complexul original. Astăzi, reconstrucția complexului ar costa 3,3 milioane de dolari.

Templul Kobo Daishi este renumit pentru că este templul călugărului care a fondat budismul Shingon. Templul este extrem de sacru și necesită o plecăciune și o rugăciune înainte de a intra. Sala principală conține felinare și o cameră de meditație.

Articole recomandate