Cele mai bune lucruri de știut despre Castelul Bran si imprejurimi

Printre cele mai cunoscute repere din România se numără Castelul Bran. Este o cetate medievală care se află în județul Brașov. Deși castelul nu mai este folosit ca fortăreață militară, rămâne o destinație obligatorie.

Prima cetate construită pe acest loc a fost construită în 1211 de Ordinul Teutonic, un ordin de cruciada germană. Cetatea lor se afla pe drumul spre Pasul Rucar-Bran, o ruta comerciala prin Muntii Carpati.

Cavalerilor teutoni au primit pământ de către regele Andrei al II-lea al Ungariei. Cetatea a fost folosită pentru a păzi granița cu Ungaria. Castelul a fost construit pe o stâncă.

Castelul Bran a fost dat lui Mircea cel Bătrân, Voievodul Țării Românești, în anii 1407-1419. În acest moment, regiunea era atacată de otomani. Poziția castelului pe o autostradă cheie a făcut din acesta un punct important de apărare împotriva avansării armatei turce.

Sașii din Transilvania

Sașii din Transilvania știau despre Castelul Bran cu mult înainte ca Dracula să fie un personaj literar. Castelul este situat în Munții Carpați. Castelul are o istorie bogată care se întinde pe șase secole. Acum este un muzeu și expune mobilier, ceramică, arme și alte artefacte.

Sașii au venit pentru prima dată în Transilvania în secolul al XII-lea. Au fost invitați să se stabilească de regele maghiar Geza al II-lea. Ei au primit multe privilegii, inclusiv drepturi religioase și judiciare, precum și obligații administrative și militare. De asemenea, au construit orașe, sate și biserici în marile centre urbane. Au lăsat în urmă o bogată moștenire arhitecturală.

În 1687, casa transilvăneană de Habsburg a preluat controlul asupra regiunii. A adus modificări ample la castel. Castelul ar fi un important bastion militar pentru regiune.

Dracula lui Bram Stoker

În ciuda tuturor miturilor și zvonurilor, nu există înregistrări oficiale care să ateste că Castelul Bran este casa lui Dracula. Cu toate acestea, Bran este o locație importantă pentru tradiția vampirului.

Castelul Bran este situat la fosta graniță de est a Transilvaniei. Este o cetate care stă în picioare de peste o mie de ani.

Castelul Bran este cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula. Deși nu există o legătură directă între Bran și vampir, cei doi au multe asemănări. Castelul este situat pe o prăpastie, creând o atmosferă înfricoșătoare. Castelul găzduiește și armuri și arme. Este, de asemenea, cunoscut pentru turnurile sale și aspectul maiestuos.

Deși niciun document oficial nu a dovedit vreodată că Castelul Bran este casa lui Dracula, acesta a fost asociat cu el de zeci de ani. Locația castelului a fost folosită pentru a conecta Dracula de Transilvania, care este cunoscută drept țara vampirilor.

Fântână

În epoca medievală, Castelul Bran a fost o puternică bază militară. A fost construită pe o stâncă care era o trecere între Transilvania și Țara Românească. Inițial a fost o cetate de lemn. La mijlocul anilor 1700, a fost renovat. Castelul a fost transformat în muzeu în anii 1950.

Acum este o destinație turistică populară. Este o structură arhitecturală frumoasă. Istoria sa este remarcabilă. Castelul Bran a fost reședință regală câțiva ani, până când moștenitorii Prințesei Ileana l-au moștenit în 2006.

Castelul Bran este una dintre cele mai bine conservate clădiri medievale din Europa. Numele său provine de la cuvântul turcesc, tărâțe, care înseamnă poartă. Pasul Bran a fost unul dintre cele trei rute care legau Transilvania de Țara Românească în timpul epocii medievale. În secolul precedent, Transilvania a devenit parte a Imperiului Habsburgic. După primul război mondial, Transilvania a devenit parte a României.

Restaurant

În timpul unei vizite la Castelul Bran, veți obține o privire asupra arhitecturii gotice și a tradiției vampirilor. Povestea din spatele castelului se referă la romanul Dracula al lui Bram Stoker. Pe lângă casa principală, există și alte încăperi care sunt pline cu expoziții asemănătoare muzeului.

Castelul este o atracție turistică populară și întâmpină sute de mii de vizitatori în fiecare an. Puteți alege între un tur ghidat sau pur și simplu vizitați pe cont propriu. Veți afla despre legendele transilvănene care au inspirat romanul lui Bram Stoker și veți vedea mai bine conducătorul din viața reală care a locuit la castel.

Castelul Bran este situat in Muntii Carpati langa Brasov, Romania. Este ușor accesibil cu mașina sau transportul public. Poate dura aproximativ 45 de minute pentru a ajunge acolo din Brașov cu autobuzul. Alternativ, puteți lua un taxi.

Articole recomandate