Cele mai frumoase 5 insule grecești

Să ai o vacanță în Grecia este un vis pentru mulți oameni. Este un loc unde îți poți petrece zilele bucurându-te de soare și mare, și este un loc în care poți vedea o mulțime de plaje frumoase și locuri frumoase. Cu toate acestea, există unele locuri care nu sunt la fel de faimoase ca alte locuri și pot fi la fel de frumoase.

Creta

Fie că vrei să te bucuri de o vacanță de lux sau pur și simplu vrei să te bucuri de peisajul frumos, Creta este insula pentru tine. Are totul, de la plaje frumoase până la o bogată moștenire culturală. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a explora cramele. Creta are peste 70 de podgorii deținute de o familie, iar vizitatorii pot alege să meargă într-un tur de degustare de vinuri sau să le exploreze singuri.

Creta are unele dintre cele mai bune plaje din Grecia. Puteți găsi golfuri izolate, apă limpede și plaje cu nisip. Puteți chiar să înotați pe tot parcursul anului. Câteva dintre cele mai bune plaje se află în nordul și sudul insulei.

Knossos este unul dintre cele mai vizitate situri din Creta și este un oraș antic nealterat. A fost odată un palat puternic construit de minoici în 1900 î.Hr. Aici puteți admira măreția construcțiilor antice și puteți vizita piețele și camerele mărețe.

Creta găzduiește cel mai lung defileu din Europa, Lefka Ori, care duce în Munții Albi. Peisajul este uluitor, iar în zonă există mai multe crame.

În sud, puteți găsi celebra Cetate Kales din Ierapetra. Plajele din sud sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune din Grecia. Plajele Elounda și Agios Nikolaos sunt deosebit de populare, precum și plajele din jurul Agios Pavlos.

Puteți deplasa Creta cu mașina, autobuzul sau cu feribotul. Rețeaua de drumuri a Cretei este excelentă și conectează marile centre turistice de-a lungul coastelor de nord și de sud. Este, de asemenea, ideal pentru off-road.

Există câteva restaurante minunate pe insulă. Puteți încerca o louza, o mâncare tradițională grecească făcută din muschii de porc.

Zakynthos

Situată în Marea Ionică, Zakynthos este o mică insulă grecească care este populară printre turiștii din întreaga lume. Oferă o varietate de peisaje, plaje și activități. Ar trebui să facă parte din următorul tău itinerariu grecesc.

Dacă ești iubitor de apă, poți explora frumusețea naturală a insulei prin scufundări. Zakynthos este un loc de cuibărire a broaștelor țestoase, așa că este posibil să vedeți câteva țestoase marine înotând în ape. De asemenea, puteți face un tur cu barca pentru a explora zona înconjurătoare.

Zakynthos are, de asemenea, o istorie bogată. Vizitatorii pot vizita Muzeul Bizantin, care găzduiește o replică a orașului înainte de cutremurul din 1953. Are și un muzeu care se concentrează pe istoria bisericii. Este gratuit de vizitat.

Zakynthos găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai faimoase plaje din lume, Shipwreck Beach. Este situat în partea de nord-est a insulei. Plaja este înconjurată de stânci de 200 de metri înălțime. Plaja a fost numită după o navă de marfă care a rămas blocată acolo în 1980.

Zakynthos are, de asemenea, un golf retras pe coasta sa de vest, Porto Roxa. Golful este cunoscut pentru izvoarele sale termale cu sulf, care explică mirosul pe care unii oameni îl simt în timp ce se plimbă acolo.

Un alt sit notabil din Zakynthos este Peșterile Albastre. Sunt arcuri naturale sculptate de eroziune. Peșterile sunt cel mai bine văzute cu barca sau cu snorkeling. Cel mai bun moment pentru a vizita aceste peșteri este în timpul dimineții.

Alte obiective de interes includ Mănăstirea Sf. Denis, care se află în satul de munte Volimes. A fost locul de naștere al poetului național al Greciei, Dionysios Solomos. Este și locul imnului național al țării.

Mykonos

Situată în Marea Egee, Mykonos este una dintre cele mai populare insule grecești. Are o atmosferă relaxată de vacanță și găzduiește unele dintre cele mai bune plaje din Grecia. Insula este bine conectată cu alte insule grecești atât prin aer cât și pe mare. Plajele sale sunt un fundal perfect pentru apusuri frumoase.

Mykonos este cunoscut pentru viața de noapte. Insula are multe cluburi, baruri și scene live. Există o mulțime de restaurante în Mykonos din care să alegeți. Insula este cunoscută și pentru morile de vânt. Aceste mori de vânt sunt o atracție turistică uriașă în Grecia. Există cinci mori de vânt situate în apropierea Micii Veneții din Mykonos.

Orașul Mykonos este cea mai populară zonă a insulei. Acesta găzduiește multe restaurante și cafenele grozave. De asemenea, găzduiește faimosul bar de pe plajă Scorpios, care este unul dintre cele mai scumpe locuri din Mykonos. Scena sa muzicală este, de asemenea, una dintre cele mai bune din lume.

Kastellorizo ​​este o frumoasă insulă grecească cu o istorie bogată și frumoase conace neoclasice. Are, de asemenea, un muzeu arheologic și un castel. Priveliștile sunt uluitoare, iar Kastellorizo ​​este o insulă grecească autentică.

Kefalonia este una dintre cele mai frumoase insule grecești. Acesta găzduiește plaje frumoase și este un loc minunat de cazare pentru familii. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a vă bucura de vin și mâncare locală. Nu este la fel de cunoscut ca alte insule grecești.

Thassos este o insulă din nordul Egeei și are o istorie care datează din 1100 î.Hr. Insula a fost colonizată de greci, Imperiul Bizantin, perși și otomani.

Kefalonia este una dintre cele mai frumoase insule grecești, dar nu are același număr de turiști ca și alte insule grecești. Merită să petreceți o săptămână aici pentru a explora toate obiectivele turistice.

Kefalonia

Situată în Marea Ionică, Kefalonia este una dintre cele mai frumoase insule grecești. Cu ape cristaline, vegetație luxuriantă și plaje, nu este de mirare că insula a devenit o destinație populară pentru turiști.

Insula are mai multe plaje, inclusiv faimosul Golf Kleftiko. De asemenea, vizitatorii pot face drumeții pentru a vedea caldera insulei. Insula are și un abator istoric, unde sunt create instalații de artă în timpul verii.

Insula găzduiește multe situri istorice, inclusiv ruinele unui castel antic. Pe insulă se află și Peștera Lacului Melissani. De asemenea, găzduiește Venus de Milo, o statuie a zeiței Afrodita care a fost descoperită pe insulă la începutul anilor 1800. Acum este expusă în Muzeul Luvru din Paris.

Orașul principal al insulei este Argostoli. De asemenea, găzduiește Hotelul Elektra, care are vedere la Muntele Ypsarion și la Marea Egee. Este un loc bun pentru a privi apusul.

Plajele insulei sunt unele dintre cele mai bune din Grecia. Vizitatorii pot înota în Golful Kleftiko sau în plaja Sarakiniko, care este acoperită cu o suprafață asemănătoare lunii. Alte plaje populare includ Apella și Kyra Panagia.

Mai multe plaje de pe Milos sunt accesibile doar cu barca. Insula este caracterizată de formațiuni stâncoase impresionante. De asemenea, are plaje izolate, ceea ce îl face un loc perfect pentru o vacanță liniștită.

Insula are mai multe biserici și mănăstiri fortificate. De asemenea, găzduiește o moschee. Este o insulă grecească autentică, cu o istorie bogată și un caracter grecesc distinct.

În extrasezon, insulele grecești pot deveni mai liniștite și mai ieftine. Cu toate acestea, vremea poate fi ploioasă și rece. În plus, multe restaurante sunt închise.

Lefkada

Situată în Marea Ionică, Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule grecești. Este o insulă mică cu peisaj montan și ape azurii. Insula este cunoscută pentru plajele sale și sporturile acvatice. Plajele sale sunt considerate a fi printre cele mai bune din Marea Mediterană.

Lefkada are două porturi, unul în Nydri și celălalt în Vasiliki. Porturile din Lefkada sunt folosite pentru feriboturi către insulele învecinate. Portul Vasiliki este, de asemenea, un loc bun pentru excursii cu barca.

Lefkada este un loc minunat pentru vacanțele de familie. Acesta oferă diverse activități în aer liber, cum ar fi kite-surfing și ciclism montan. Are vii și plantații de măslini și, de asemenea, are multe sate de pe litoral. Insula are păduri mici, dar magnifice. Insula are plaje frumoase care sunt departe de drumurile principale.

Porto Katsiki este cea mai populară plajă din Lefkada. Are ape turcoaz și stânci albe accidentate care se prăbușesc în mare. Plaja în formă de semilună are un aspect similar cu plaja Myrtos din Kefalonia. Plaja este bine organizată și are cafenele, restaurante și facilități de sporturi nautice. Plaja este situată într-un sat pitoresc de pe litoral.

Mănăstirea Panagia Faneromeni este o clădire frumoasă care este construită pe fostul templu al lui Artemis. Este situat lângă podul care leagă insula de continent. Are un muzeu arheologic care expune obiecte antice pe insulă.

Cascadele din Nidri sunt printre cele mai frumoase din Grecia. Sunt situate la marginea satului. Au 12 metri înălțime și sunt înconjurate de un peisaj verde luxuriant. Apele cascadelor sunt reci iarna.

Articole recomandate