Cele mai frumoase cascade din Romania

Vizitarea României este o necesitate pentru orice turist deoarece există câteva cascade uluitoare pe care le puteți vedea în această țară. Dacă doriți să aflați despre unele dintre aceste cascade, consultați următorul articol.

Cascada Bigar

Situata in Muntii Aninei, Cascada Bigar face parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. Această cascadă este una dintre cele mai frumoase cascade din Europa și este una dintre principalele atracții ale parcului. A fost declarată cea mai bună cascadă din România de presa internațională de specialitate și este o vizită obligatorie pentru oricine vizitează această parte a țării.

Cascada Bigar este situata in judetul Caras-Severin din vestul Romaniei. Face parte dintr-o arie protejată de 176 de hectare. Această zonă găzduiește mulți fermieri țărani. În afară de cascadă, parcul are și o peșteră și un lac, precum și o rețea de trasee de drumeții.

Cascada Bigar nu este cea mai mare, dar este una dintre cele mai impresionante. Construcția sa a început în vara anului 2016 și a durat zece luni pentru finalizare. A fost numit de localnici un „miracol din Canionul Minis”.

Cel mai important aspect al Cascadei Bigar este cascada în sine. Este o cascadă mică, dar impresionantă, care se întinde la aproximativ 23 până la 26 de picioare în râul Minis. Izvorul de apă care alimentează cascada este una dintre cele mai impresionante caracteristici de apă din zonă, deoarece funcționează pe principiul sifonului. Aceasta înseamnă că apa este potabilă și are un nivel de pH foarte ridicat.

Cel mai bun moment pentru a vizita această cascadă este în lunile de vară, când râul este cel mai înalt. Este, de asemenea, un moment grozav pentru a face drumeții pe trasee. În cea mai mare parte, situl este accesibil pe tot parcursul anului, dar unele părți ale parcului sunt încă închise pentru iarnă.

Cascada Cailor

Situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, Cascada Cailor este una dintre cele mai impresionante cascade din Carpati. Este, de asemenea, cea mai înaltă cascadă din România.

Această atracție naturală din România este cunoscută pentru frumusețea sa rară și legendele care sunt legate de zonă. Acesta este un loc în care zeci de mii de turiști vin în fiecare an pentru a vedea magnifica Cascada Cailor.

Cascada Cailor este situată în Parcul Național Munții Rodnei. Se află la mică distanță de populara stațiune Borșa și este ușor accesibil. Există telescaune și trasee de drumeții care fac ușor să vezi această cascadă maiestuoasă.

Cascada Cailor este o serie de cascade care coboară secvenţial de la aproximativ 40 de metri la 90 de metri înălţime. Este compus din trei etape, fiecare cu legenda sa.

O legendă spune că numele de Cascada Cailor i-a fost dat după ce 15 cai au fost măturați într-o prăpastie. Legenda mai spune că cascada s-a format chiar deasupra unei „Lunci a Cailor”.

O legendă locală spune că caii au fost încolțiți de un urs. Ursul a atacat și a mâncat cincisprezece cai, dar unii cai au scăpat și au fugit spre prăpastie. După ce caii au sărit în abis, apa s-a vărsat și a devenit o cascadă. Se spune că numele Cascada Cailor este rezultatul atacului urșilor la ferma de cai.

Cascada Duruitoarea

Situata in Masivul Ceahlau (Carpatii Orientali) din judetul Neamt, aceasta cascada nu este pentru cei slabi de inima. În plus, nu este ușor de ajuns. Cel mai bun pariu este să te răsfoiești într-o cameră de hotel la Stațiunea Durau. Peisajul din jur este uimitor, deoarece este înconjurat de vârfuri falnice și de lacuri alimentate cu ghețari. O vizită la această cascadă merită o mențiune la departamentul de topografie.

Din fericire, există o potecă roșie care te va duce de la splendorile Stațiunii Durau până la vârful văii, într-o manieră liberă. Este nevoie de amețeli până la puțin peste 4 ore pentru a face călătoria în formă maximă. Cel mai bun moment pentru a vizita este din mai până în septembrie, deoarece vremea este încă caldă și lacul nu este umflat. Cascada este însoțită de o serie de trasee de drumeții care pot fi explorate pe jos sau călare.

Cascada Beusnita

Situat in judetul Caras-Severin, Romania, Defileul Nerei – Parcul National Beusnita prezinta cascade, lacuri de smarald si fenomene carstice. Acesta găzduiește o diversitate de specii, inclusiv râs, jder, viperă cu corn și lilieci. Există, de asemenea, 470 de peșteri în parc.

Râul Nera curge printr-o zonă foarte împădurită a României. Râul creează o serie de râpe adânci și cascade. Văile și cheile sunt formate de apa care curge prin calcar. Râul creează și o serie de lacuri albăstrui. Parcul este situat în partea de sud a Munților Aninei.

Pentru a ajunge in parc, puteti face curse regulate cu autobuzul catre Oravita sau Sasca Montana. Apoi, puteți folosi un microbuz pentru a călători în satele Ciclova Montană și Ilidia. Aceste sate sunt situate la aproximativ 5 km de orașul Potoc.

Valea Beiului găzduiește cea mai mare dintre cele 6 rezervații din parc. De asemenea, face parte din situl Natura 2000. Este cunoscut pentru râsul, jderul, vipera de corn și alunul turcesc. De asemenea, găzduiește numeroase perdele de apă.

Parcul găzduiește și Cascada Beusnița, care are cinci metri înălțime și este acoperită cu mușchi. Cascada este accesibilă de pe un pod suspendat. Cascada Beusnita II si Cascada Beusnita III sunt situate la 500 m in amonte de Cascada Beusnita I. Cascadele sunt drenate in perioadele secetoase.

Articole recomandate