Fie că plănuiți să plecați într-o vacanță în România, fie că doriți doar să explorați țara, există o mulțime de castele frumoase de văzut. Dacă sunteți în căutarea unei modalități grozave de a petrece o zi în țară, ar trebui să vă gândiți să vizitați Mănăstirea Sinaia, Castelul Bran, Castelul Peleș și Cetatea Râșnov. Fiecare dintre aceste locuri are o poveste de spus și fiecare merită cu siguranță văzut.
Cetatea Rasnovului
Situată pe un deal înalt din România, Cetatea Râșnov are o istorie uimitoare. Este o cetate care a fost construită de cavalerii teutoni în secolul al XIII-lea. De asemenea, este considerat unul dintre cele mai bine conservate castele din România. Cetatea a fost construită ca o apărare împotriva otomanilor, care atacau Transilvania în Evul Mediu.
În ciuda faptului că a fost construită ca refugiu pentru satele din apropiere, Cetatea Râșnov a văzut o mulțime de bătălii. Este una dintre cele mai importante fortificații de apărare din Transilvania. De fapt, a fost una dintre cele două cetăți care nu au fost cucerite de otomani.
Cetatea Rasnovului a fost construita in secolul al XIII-lea ca o aparare a satelor transilvanene. Pentru a proteja locuitorii din zonele înconjurătoare, cavalerii teutoni au construit aici o cetate. Pereții au cinci metri înălțime și dau impresia unei centuri mari crestate.
Inițial, cetatea a fost construită din lemn, dar la sfârșitul secolului al XIV-lea, a fost înlocuită cu o cetate de piatră. Castelul a fost și casa lui Mihai Viteazul și a soției sale Stanca după înfrângerea lor de la Mirașlau. Castelul a fost confiscat de regimul comunist în 1947 și transformat în muzeu. A fost returnat familiei regale după toamnă.
În secolul al XVIII-lea, cetatea a fost ocupată de Tudor Vladimirescu, care era un conducător valah. A condus un grup de refugiați în 1821.
Castelul a fost abandonat după ani de zile. Cu toate acestea, a fost restaurat într-o oarecare măsură de regimul comunist în anii 1950 și 1960. Cetatea a servit și ca muzeu până în 1989.
Cetatea este înconjurată de nouă turnuri. Vizitatorii pot vedea turnul porții. Există și ruinele unei școli și ale unei capele. Cetatea este situată în vârful unui deal stâncos. Are o telecabină care permite vizitatorilor să urce dealul.
Castelul Cantacuzino
Situat in orasul Busteni, Castelul Cantacuzino este unul dintre cele mai frumoase castele din Romania. Castelul a fost construit în stil neoromânesc în anul 1911. A fost construit de cel mai bogat om din România din acea vreme, prințul George Grigore Cantacuzino.
Familia Cantacuzino a fost o dinastie politică influentă în România. Rădăcinile lor se întorc în Imperiul Bizantin. Moșiile lor erau impunătoare și doreau să-și etaleze averea. Pe lângă Castelul Cantacuzino, familia a mai construit în timpul vieții alte trei castele.
Castelul Cantacuzino este înconjurat de un parc și grădini. Vizitatorii pot explora castelul pe cont propriu. Este, de asemenea, un loc romantic minunat. Terasa ofera o priveliste magnifica asupra Muntilor Carpati.
Există o varietate de tururi disponibile pentru vizitatori. Acestea includ tururi cu ghid și tururi cu ghid. Vizitatorii pot plăti și intrarea la castel. Pentru adulți, biletul de intrare costă 30 de lei. Pentru copii, prețul este de 5 lei.
Familia Cantacuzino a fost cea mai bogată familie din România la începutul secolului al XX-lea. Au vrut să-și arate bogăția prin construirea unui castel. A fost proiectat de arhitectul Grigore Cerchez.
Acum este un muzeu. Există numeroase lucrări de artă și sculpturi expuse. Vizitatorii pot vedea și o colecție de heraldică. Castelul găzduiește și mai multe portrete ale membrilor familiei Cantacuzino. În 1928, Regina Maria a României și Principesa Ileana au fost fotografiate în castel.
Pe lângă importanța sa istorică, Castelul Cantacuzino este și un muzeu al opulenței. Castelul este înconjurat de fântâni și grădini minunate. De asemenea, are o capelă, o grotă și un leagăn.
Castelul Bran
Situat in Muntii Carpati, Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute castele din Romania. A fost construit în secolul al XIV-lea și este asociat cu legenda contelui Dracula.
Castelul Bran este acum un muzeu și este deschis vizitatorilor. Puteți obține bilete pentru a vizita castelul de la poarta din față. De asemenea, puteți cumpăra bilete online. Există tururi ale castelului care au loc zilnic.
Castelul are mai multe încăperi și poți intra prin trei dintre porțile sale originale. Este deschis publicului și este o vizită obligatorie în călătoria dumneavoastră în România.
Castelul are, de asemenea, o cascadă frumoasă și un mic muzeu pe care îl puteți vizita. Există și o peșteră de văzut. Puteți face un tur al castelului pe cont propriu sau puteți angaja un ghid local.
Castelul este decorat cu mai multe picturi Gustav Klimt. Este, de asemenea, primul castel complet electrificat din Europa. Dispune de aspirator centralizat, apa curenta si incalzire centrala.
Pe lângă Castelul Bran, mai sunt câteva castele care merită vizitate în România. Castelele sunt o reflectare a istoriei și culturii bogate a regiunii. Puteți găsi multe castele care sunt bine conservate și au statutul de patrimoniu mondial UNESCO. Există și multe castele care sunt deschise vizitatorilor pentru o excursie de o zi din București.
Castelul Ileanei a fost o fostă reședință a mai multor domnitori valahi. În 1948, a devenit proprietatea statului și a devenit muzeu. În 1989, a fost restituită urmașilor Prințesei Ileana. Castelul este acum deschis vizitatorilor și este un loc grozav de luat în cultura românească.
Castelul Peleș
Situat în pitorescul oraș Sinaia, Castelul Peleș este una dintre cele mai importante atracții turistice din România. Castelul a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea în stilul neoclasic Germain nou-renascentist. Structura a fost proiectată de arhitectul german Johannes Schultz.
Castelul a fost construit inițial ca reședință de vară pentru familia regală română. Primul rege român, Carol I, a comandat construirea castelului. A fost finalizat în 1883.
Familia regală a locuit în castel din mai până în noiembrie. În 1921, în castel a avut loc nunta Prințesei Ileana. La nunta au participat numeroase personalități ale vremii.
Castelul Peleș are o mare colecție de artă. Acesta găzduiește peste 4.000 de piese de armură și arme. Această colecție reflectă interesele militare ale regelui. De asemenea, are un teatru cu 60 de locuri.
Castelul Peleș a fost folosit ca reședință regală de mulți ani. A fost comandat de primul rege român, Carol I, în 1873. Castelul a fost construit de 300-400 de muncitori. Este decorat cu tapiserii, picturi și sculpturi. Interiorul seamănă mai mult cu un palat decât cu un castel. Castelul are un tavan imens de sticlă care este acționat de motoare electrice.
Muzeul Peleș este găzduit în interiorul castelului. Afișează peste 50 de ceasuri și ceasuri deșteptătoare. Există și piese de mobilier, porțelan, fildeș și vitralii. Muzeul este un loc bun pentru a vedea opere de artă din diferite țări. Există și o colecție de cărți.
Castelul Peleș este deschis de la 9:00 la 17:00 de miercuri până duminică. Există tururi disponibile pentru vizitatori.
Mănăstirea Sinaia
Situată în frumoșii Carpați, Mănăstirea Sinaia este o vizită obligatorie pentru cei care plănuiesc o vacanță în România. Acest castel neo-renascentist rivalizează cu cel mai bun din Europa. A fost construită pentru Regele Carol I la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Pe lângă castelul său orbitor, Sinaia este un loc minunat pentru schiori și pasionații de drumeții. Munții Bucegi se înalță deasupra orașului, oferind vizitatorilor un fundal maiestuos pentru excursiile lor de o zi.
Orașul nu este foarte mare, iar cel mai bun mod de a te deplasa este pe jos. Puteți merge pe o distanță scurtă din centrul orașului până la mănăstire.
Sinaia este un oraș care are multe de oferit, dar una dintre cele mai impresionante structuri este mănăstirea. Această mică mănăstire activă conține două biserici datând din secolul al XVIII-lea. Puteți explora terenurile sale și puteți vedea cea mai veche traducere în limba română a Bibliei, precum și un mic muzeu.
Mănăstirea este deschisă vizitatorilor de luni până sâmbătă, între orele 10:00 și 16:00. A fost recent restaurat și este un loc frumos de vizitat. Va trebui să plătiți o mică taxă de intrare pentru a intra. De asemenea, puteți intra gratuit în curtea mănăstirii.
Muzeul de la Mănăstirea Sinaia găzduiește cea mai veche traducere în limba română a Bibliei, o mică colecție de artefacte religioase și unele lucrări din patrimoniul UNESCO. De asemenea, puteți vedea o fântână frumoasă de piatră care este folosită pentru patinaj pe gheață iarna.
Sinaia este o excursie grozavă de o zi din București. Dacă intenționați să rămâneți peste noapte, puteți planifica un tur de drumeții de mai multe zile sau puteți vizita alte atracții din Transilvania. Orașul este, de asemenea, o oprire convenabilă între București și Brașov.