Vârful Moldoveanu
Situat în Munții Făgăraș, Vârful Moldoveanu este cel mai înalt vârf de munte din România. Are o altitudine de 2544 metri. Este situat in judetul Arges, in partea de sud a Carpatilor.
Varful Moldoveanu face parte din Muntii Fagaras din Carpatii Meridionali. Zona este populară pentru alpinism și drumeții. Creasta se întinde pe aproximativ 50 de kilometri și are peste cincizeci de lacuri glaciare.
Cele mai populare rute spre Moldoveanu sunt prin Valea Vistea sau peste creasta Vistea Mare. Drumeții ar trebui să ia suficiente provizii pentru a face ascensiunea. Cel mai apropiat drum de Moldoveanu este de patru zile dus-întors.
Pe timpul iernii, alpiniștii Moldoveanu ar trebui să ia în considerare pericolul de avalanșă. Există riscul de apariție a urșilor bruni sălbatici în zonă. Dacă alpiniștii plănuiesc să rămână peste noapte la cabană, ar trebui să aducă îmbrăcăminte caldă și un sac de dormit.
Cel mai bun loc de cazare pe Moldoveanu este Cabana Podragu. Cabana a fost construită în anii 1930 și a fost renovată de-a lungul anilor. Cabana este deschisă din mai până în noiembrie. Cu toate acestea, iarna, cabana este închisă, iar gazdele nu vor permite oaspeților să doarmă afară.
Vârful Vistea Mare
Situat in Muntii Fagaras, Varful Vistea Mare este cel mai inalt varf muntos din Romania. Muntele face parte din „Acoperișul României” și face parte din „Acoperișul României” al țării.
Vârful Vistea Mare are o înălțime de 2.527 de metri iar ascensiunea spre vârf necesită o bună forță și rezistență. Traseul este de obicei un traseu pe linia de creastă, care evită pantele mortale. Traseul necesită aproximativ 45 de minute de urcare pentru a ajunge pe vârf.
Varful este situat in judetul Arges. Cea mai apropiată așezare este Victoria. Traseul poate fi accesat dinspre nord-est de Curtea de Arges.
Traseul incepe de la cascada Cascada Mare si duce la Galeata Vaiii Rele, care este cunoscuta si sub numele de lacul glaciar Iezerul Triunghiular. Traseul este, de asemenea, expus avalanșelor. Vârful este înconjurat de mai multe lacuri glaciare.
Traseul este unul popular pentru alpiniști și drumeții. Vârful muntelui oferă vederi de 360 de grade. Vârful este de obicei un obiectiv de ascensiune de iarnă.
lanțul Iezer-Papusa
Dintre numeroasele lanțuri muntoase din România, lanțul Iezer-Papusa este cel mai înalt. Situat în partea de sud a Munților Sureanu, are vârfuri înalte de peste 2200 de metri.
Este legat de Muntii Fagaras prin creasta Mezea. Creasta are peste 12 kilometri lungime si leaga muntii Iezer Papusa de Varful Bratila din Fagaras. Traseul este foarte provocator și trece prin câteva secțiuni periculoase.
Zona este protejată de Fundația Carpathia. Este o destinație ideală pentru drumeții și alpinism. Dacă vrei să ai o experiență bună, ar trebui să angajezi un ghid. Ghidul ar trebui să aibă licență. RMGA este o organizație de licențiere pentru ghizi montani.
Drumețiile în România nu sunt ușoare și trebuie să ai echipamentul potrivit. De asemenea, ar trebui să aveți o condiție fizică bună. Cel mai bun moment pentru drumeții în România este mijlocul lunii aprilie – sfârșitul lunii octombrie, în funcție de traseul pe care doriți să îl faceți.