Cele mai spectaculoase cascade din lume

Cascade Ban Gioc-Detian

Situate lângă Cao Bang, Vietnam, cascadele Ban Gioc-Detian sunt printre cele mai spectaculoase cascade din lume. Cu o cădere de 30 de metri, căderile în două părți se combină pentru a forma o cascadă de 300 de metri lățime și tunsoare.

Cascadele sunt inconjurate de vegetatie luxurianta. Puteți vizita cascadele vara sau iarna. Apa toamnei este calmă iarna și vara este limpede. Există o mică zonă de picnic și o serie de tarabe cu mâncare.

Puteți ajunge la cascadele Ban Gioc-Detian din Cao Bang cu mașina sau cu motocicleta. O autostradă națională circulă în apropiere. Cascadele se află la aproximativ 8 ore de mers cu mașina de Hanoi. O plimbare cu pluta până la cascadă este oferită la un preț de 2 USD de persoană.

Dacă intenționați să vizitați cascade, trebuie să cumpărați un permis de la poliție. Un număr mare de oameni vizitează cascadele în timpul sărbătorilor legale. Weekendul este, de asemenea, un moment minunat pentru a vizita.

Cascada Iguazu

Situată în Brazilia, Cascada Iguazu este una dintre cele mai uimitoare obiective naturale de pe planetă. Cascadele se întind pe o suprafață de 3 km lățime și au 275 de cascade individuale. Iguazu găzduiește peste 2.000 de specii de plante. De asemenea, găzduiește 80 de tipuri de mamifere. În 2011, Cascada Iguazu a fost inclusă în noile șapte minuni ale naturii.

Cascada Iguazu este situată în pădurea tropicală subtropicală din Argentina și Brazilia. Zona se bucură de temperaturi calde și umiditate ridicată. Acest lucru face ca pădurile din jurul cascadelor să găzduiască o varietate de păsări. Aracariul cu urechi de castan este o pasăre uriașă, cu un cioc ca cel al unui tucan.

Cea mai mare cascadă de la Iguazu este Gâtul Diavolului. Aceasta este o stâncă în formă de U care coboară cu 80 m până la râu de mai jos. Cascada este o atracție majoră și poate fi văzută din partea braziliană și argentiniană. Partea braziliană oferă tururi cu elicopterul.

Cascada Victoria

Situată în Zimbabwe și Zambia, Cascada Victoria este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Este una dintre cele mai faimoase minuni ale naturii din lume.

Aici se află cea mai mare foaie de apă din lume, împreună cu opt chei spectaculoase. Zona este protejată prin legi împotriva distrugerii vegetației și a caracteristicilor geologice.

Este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii naturale. Cascadele Victoria Falls fac parte din Parcul Național Mosi-oa-Tunya.

Situl UNESCO găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari foi de apă care se încadrează, care se întinde pe o lungime masivă de 1708 de metri. Căderile sunt formate de râul Zambezi. Căderile pot fi privite din mai multe unghiuri diferite.

Cascadele găzduiesc sute de specii de plante. Există, de asemenea, patru specii de păsări pe cale de dispariție care se reproduc aici.

Cascada Gullfoss din Islanda

Situată în Cercul de Aur al Islandei, cascada Gullfoss este una dintre cele mai populare atracții ale țării. Cu o înălțime totală de 32 de metri, această cascadă se cufundă în râul Hvita și formează o cascadă impresionantă.

Cascada este numită după curcubeul care apare atunci când apa stropește din cascade. Este cunoscută și sub numele de Cascada de Aur din cauza nuanței aurii a apei.

Cascada Gullfoss este situată în sudul Islandei. Are originea din lacul glaciar Langjokull. Cascada are o cădere cu două niveluri. Căderea superioară este de 11 metri, în timp ce căderea inferioară este de 32 de metri.

Cascada este accesibilă pentru vizitatori pe tot parcursul anului. Există mai multe trasee de drumeții care vă permit să vă apropiați de cascade. De asemenea, puteți închiria o plută, care vă va duce în aval de cascadă. Cel mai bun moment pentru a vizita cascada este vara.

Cascada Tugela din Africa de Sud

Situată în provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud, Tugela Falls este una dintre cele mai înalte cascade din lume. Este o cascadă maiestuoasă care se prăbușește pe stânci uriașe din Munții Drakensberg. Cascadele fac parte din Rezervația de joc Tugela Falls și există mai multe trasee pentru a explora căderile.

Traseul Cascada Tugela este o drumeție de șapte kilometri prin pădure indigenă, începând din Parcul Național Regal Natal și câștigând 580 de metri altitudine. Porțiunea finală a traseului are o scară cu lanț.

Cel mai bun moment pentru a vedea Cascada Tugela este primăvara și toamna, când râul este în plin debit. În lunile de vară, poate fi prea cald pentru drumeții și pot exista furtuni. Cascadele sunt de obicei închise în sezonul ploios.

Citeste mai multe:

Filmele online subtitrate atrag tot mai multi utilizatori romani

Cele mai interesante lucruri pe care trebuie să le știi despre sex și filme porno reale

Lucruri interesante pe care le simți atunci când vizualizezi materiale erotice online

Articole recomandate