Destinații pentru vacanța de vis în Turcia

Izmir

Cu toate chestiunile nautice îngrijite de un echipaj prietenos (inclusiv un bucătar care să evoce sărbătorile într-o bucătărie înghesuită), nu mai este nimic de făcut odată în mișcare, la bar, urmăriți munții, pădurile, golfurile și promontoriile muntoase din Lycia. , căutând cu nerăbdare mormintele antice cioplite pe versantul dealului, turmele de capre trăgând de arbuști sau delfinii care îți urmăresc traseul. Acostarea pentru prânz într-un golf retras oferă oportunitatea de a face o baie în ape turcoaz de o limpezime incredibilă sau de o incursiune pe țărm pentru a vizita o biserică medievală pustie, o cascadă care se prăbușește sau o ruină romană atmosferică. La amurg, o băutură convivială înainte de cină cu colegii tăi, pe măsură ce cerul devine roz și albastrul zilei al Mediteranei se transformă în marea întunecată a lui Homer, este aproape obligatorie.

Marcată de pâraie răsucitoare traversate de poduri arcuite de piatră și presărată cu case tradiționale, această zonă este o introducere pitorească în zona alpină de mai sus, unde vechile trasee ale păstorilor transhumanți duc la yayla, pășuni de vară acoperite cu flori alpine endemice și turme de vaci la pășunat. . Văi agățate, trecători înalte, șansa de a ajunge pe vârful „trekking” Mt Kaçkar (12.900 ft) în sine, o masă de mıhlama (versiunea proprie de fondue a lui Kaçkar), strigătul cocoșului de zăpadă care răsună în jurul cortului tău în zori, un pahar de ceai cu o familie de ciobani, combinați pentru a crea o experiență cu totul specială în aer liber.

Bodrum

Cunoscut pentru coastele sale însorite, Bodrum este destinația ideală pentru călătorii pe plajă. Găzduind iahturi, ape limpezi din Marea Egee și atracții uimitoare, Bodrum îi va mătura pe oameni cu frumusețea și farmecul său. Când se află în Bodrum, călătorii vizitează celebrul Castel Sf. Petru, care odinioară a protejat și apărat orașul. Călătorii optează, de asemenea, pentru croazierele cu Gulet, plimbându-le prin apele vaste și șerpuind prin spații verzi și văi. Vizitatorii pot sta, de asemenea, la hoteluri de lux din apropierea plajei Bodrum și a castelului Bodrum.

Când vine vorba de atracții, Bodrum se bazează foarte mult pe plajele sale. Are un parc acvatic, Bodrum Aquapark și câteva muzee de artă. Are și câteva muzee, cum ar fi Muzeul de Arheologie Subacvatică din Bodrum, Muzeul Maritim din Bodrum și Muzeul Prințesei Karia.

Kusadasi

Kusadasi este un oraș portuar și turcii au ținut cont de acest lucru. Deși erau nomazi din Asia Centrală și departe de afacerile maritime, ei învățaseră în scurt timp maritim la fel ca și Efesenii. Trăiseră confortabil cu prada prinsă la bătăliile navale. Kilic Arslan a adăugat acest oraș guvernului Selcuk și Scala Nova a devenit din nou poarta de export a Anatoliei în 1186. Sultanul Yildirim Beyazit se alăturase Ayasulug (în orașul Selcuk) principatelor sale, iar orașul a devenit otoman în 1390. La începutul secolului al XV-lea. Tamerlan a hotărât să ia întreaga Anatolia sub suveranul său, dar când nu a putut să-l ia pe Ayasulug a incendiat castelul în care au rezistat soldații otomani, iar Biserica Sf. Jean a fost avariată foarte grav. Cu Celebi Mehmet I Kusadasi se adunase din nou în Imperiul Otoman și devenise district.

Kusadasi este una dintre destinațiile populare printre mai mulți pasionați de călătorii din întreaga lume și cuprinde diverse arhitecturi uluitoare construite în timpul medieval. Kusadasi este cunoscut pentru bogata sa moștenire culturală și pentru diversele experiențe de lux pe care le oferă vizitatorilor săi.

Marmaris

Dacă vă place soarele, marea, nisipul și peisajele frumoase, atunci da, Marmaris merită vizitat. Marmaris este situat la Marea Egee și este înconjurat de munți împăduriți din orice punct de vedere. Înarmat cu propriile sale lucruri grozave de făcut (așa cum veți citi chiar aici în această postare pe blog), Marmaris este situat perfect pentru a explora Turcia mai pe scară largă, iar disponibilitatea excursiilor din Marmaris face ca aceasta să fie o performanță ușoară.

Veți găsi unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Marmaris, ascuns chiar în spatele portului, și acesta este Castelul Marmaris. Castelul Marmaris oferă vederi uimitoare peste port, golf și dincolo și este recunoscut drept cel mai vechi reper din orașul stațiune. Dispunând de propriul muzeu arheologic intern (unul pentru pasionații de istorie dintre noi) cu o colecție de artefacte locale, se crede că Castelul Marmaris a fost construit de ionieni în jurul anului 1044 î.Hr. Aleile care înconjoară castelul sunt destul de fermecătoare și sunt mărginite de magazine ciudate care vând mărfuri și suveniruri, făcând zona un loc plăcut pentru a rătăci o vreme.

Fethiye

Grasă, lipicioasă și profund satisfăcătoare, gozleme (umplutură de brânză, legume sau carne între straturi de pâine crocantă) este o specialitate a acestei regiuni. Veți vedea reclame pe toate drumurile din jurul Fethiye și are loc în aproape meniul fiecărei cafenele. Este un mic dejun de vis atunci când este servit cu ceai lângă plajă sau într-o grădină răcoroasă și este gustarea perfectă în timp ce faci plajă sau faci drumeții. Pide și borek sunt gustări la fel de populare (și sățioase) și cel mai bun mod de a vă alimenta dacă nu doriți să petreceți ore întregi găzduind un mic dejun turcesc complet.

Aflat în inima coastei turcoaz a Turciei, Fethiye oferă peisaje uimitoare, aventură plină de adrenalină și o infrastructură turistică bine dezvoltată, care se adresează fiecărui tip de călător. Orașul său principal a scăpat de supradezvoltarea care a distrus, din păcate, multe dintre celelalte locuri fierbinți de vacanță din Turcia și și-a păstrat farmecul tradițional, fiind încă plin de locuri de mâncare, băutură și cumpărături. Mai departe, veți găsi o mulțime de stațiuni all-inclusive, precum și hoteluri de tip boutique mai mici, iar o populație mare de expatriați înseamnă că există o selecție bună de bucătăria internațională – deși bucătăria mediteraneană a Turciei este atât de bună încât este puțin probabil să vă poftești. altceva. Acesta este locul perfect pentru a încerca parapanta, pentru a face drumeții pe o parte din Calea Liciei sau pur și simplu să vă întindeți pe o plajă și să vă bucurați de soare și de împrejurimile glorioase.

Antalya

Antalya este o stațiune de pe litoral vizitată adesea pentru distracție și plajele sale, dar destinația turistică Antalya este mult mai mult – scufundări, navigație, parapantă, alpinism, navigație cu pluta, rute turistice și multe altele. În luna mai aveți ocazia să înotați dimineața, după-amiaza la Saklikent la schi (la Bakirtepe) și o vizită nocturnă de observator TUBITAK pentru a urmări cerul.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce o vacanță în Antalya, Turcia ți-ar putea îndeplini dorințele și visele, atunci îți oferim în această ediție măcar o parte din argumentele care te vor convinge că Antalya este o destinație de vacanță cu servicii exclusive, plaje minunate. , bucatarie delicioasa si ospitalitate pe care doar in Turcia le poti intalni.

Articole recomandate