Lucruri de știut despre Castelul Corvinilor

Situat în inima peisajului rural românesc, castelul Hunyadi este o destinație populară atât pentru turiști, cât și pentru istorici. Este renumit pentru inspirația sa pentru faimoasa poveste Dracula a lui Bram Stoker.
Legenda corbului

Cei care cunosc istoria României vor cunoaște povestea corbului de la castelul Hunyadi. Un corb face parte din zidurile castelului, dar în legendă există mai mult decât se vede. De asemenea, servește ca simbol al familiei nobile poloneze care au făcut parte din Commonwealth-ul polono-lituanian în secolele al XVI-lea și al XVII-lea.

Corbul de la Castelul Corvinilor face parte dintr-un semn heraldic care a fost adoptat de primul nobil care a construit castelul. Acest simbol se găsește adesea pe steagul județului. Legenda corbului de la Hunyadi și Castelul Corvinilor este una care este încă foarte semnificativă pentru locuitorii județului Hunedoara. În ciuda faptului că istoricii nu cred legenda, localnicii se uită la ea pentru a explica numele castelului.

Potrivit legendei, primul nobil care a construit castelul a fost membru al unei familii numite Corvinus. Acest nume a fost derivat din cuvântul latin „corvus”, care înseamnă corb. Corbul este un simbol important în Evul Mediu și reprezintă înțelepciunea și familia. Corbul de la Hunyadi a fost un simbol al familiei Hunyadi de multe secole.

Când Ioan de Hunyadi era tânăr, i s-a dat un inel de aur de la tatăl său, Sigismund de Luxemburg. I-a fost dat pentru a putea fi identificat la curtea regală. Dar nu era fiul care trebuia să fie. Era un fiu nelegitim al lui Sigismund. John Hunyadi a returnat inelul mamei sale. Inelul a fost apoi dat unui copil nenăscut. La nașterea copilului, acesta va primi inelul în semn de recunoaștere la curtea regală.

După moartea lui John Hunyadi, construcția castelului a încetat. Soția lui Hunyadi avea alte planuri pentru sclavi. El a promis libertate prizonierilor turci dacă ar săpa o fântână bună. De asemenea, el a promis libertate prizonierilor care au săpat o fântână care avea cel puțin 28 de metri adâncime. Cu toate acestea, sclavii nu i-au ascultat cuvântul. Sclavii au fost aruncați înapoi în celule, în ciuda faptului că au săpat o fântână bună.

Povestea corbului de la Hunyadi explică și numele castelului. Numele castelului este derivat din numele corbului în latină. Acest nume este folosit ca stema și stema familiei. Blazonul stemei familiei constă în corbul care poartă în cioc un inel de aur. Acesta este și simbolul familiei Corvin. Numele familiei Corvin este derivat din cuvântul latin „corvus”, care înseamnă corb.

În timpul războaielor husite din anii 1420, Hunyadi a participat la război. El a adoptat, de asemenea, tacticile husite de a folosi vagoane pentru război. Când Hunyadi era mai tânăr, s-a alăturat serviciului lui Sigismund. În timpul războaielor hușiților, Hunyadi a fost, de asemenea, forțat să se căsătorească cu un nobil, Vojk Corby. Căsătoria a fost aranjată de regele Sigismund pentru a scuti de rușinea Elisabetei. Elisabeth era o femeie frumoasă din Țara Hațegului.

Lucrările de construcție au fost oprite

În Evul Mediu, Castelul Corvin sau castelul Hunyadi a fost considerat a fi una dintre cele mai mari și mai impunătoare clădiri din Europa de Est. Este unul dintre cele mai impresionante repere din regiune și este, de asemenea, una dintre cele mai populare atracții turistice. A făcut obiectul a numeroase restaurări și îmbunătățiri de-a lungul secolelor. Castelul lui Corvin este, de asemenea, o sursă bună de inspirație pentru multe romane, jocuri video și emisiuni TV.

Prima fază majoră de construcție a fost începută în 1446 de John Hunyadi. A fost o figură maghiară de frunte, care a urcat pe tronul Ungariei în 1480. Hunyadi a fost un fiu nelegitim al lui Sigismund, regele Ungariei și Luxemburgului. Castelul a fost conceput pentru a fi o fortăreață defensivă. El a proiectat-o ​​și ca o închisoare. Cu toate acestea, a murit înainte ca fântâna să fie finalizată. De asemenea, a murit înainte de a-și putea îndeplini promisiunea de libertate pentru prizonierii turci pe care i-a dezgropat. El a fost un erou pentru mulți în creștinătate. De asemenea, a jucat un rol important în oprirea invaziei turcești în Europa.

Există multă istorie în jurul clădirii, inclusiv legenda lui Dracula, care a fost ținut captiv în turnul închisorii al castelului timp de șapte ani. De fapt, legenda lui Dracula a inspirat mai multe filme și seriale de televiziune, precum și romanul. Se spune că Castelul Corvinilor are și o groapă pentru ursi. Stema pentru Castelul Corvinilor prezintă un corb cu un inel de aur în cioc. Este cel mai mare castel din Transilvania.

Huffington Post a numit Castelul Corvin unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri din lume. La începutul secolului al XX-lea, castelul a avut loc un val de restaurări. Astăzi, găzduiește Muzeul Castelului Corvinilor. De asemenea, se spune că este unul dintre cele mai mari castele din lume, precum și unul dintre cele mai mari din Europa de Est.

Castelul a fost construit în stil clasic impunător al secolului al XV-lea. Are o inscripție arabă, precum și o serie de alte caracteristici arhitecturale. Fațada palatului care dă spre oraș a fost, de asemenea, construită în secolul al XIV-lea. Există și Scara în spirală, care este un element unic pentru Transilvania de astăzi. Se crede că o groapă pentru urs a fost găsită cândva în turn. Castelul are și o mare inspirație franceză, care se vede în arhitectura sa.

Activitatea de construcții raportată de EBI arată că valoarea totală a lucrărilor de construcție începute a stagnat în T3 2021. Cu toate acestea, numărul autorizațiilor de construire a crescut față de anul precedent. Ponderea Ungariei de Est și Centru în valoarea totală a lucrărilor de construcții începute a rămas neschimbată. Cu toate acestea, regiunile de Vest au înregistrat cea mai mare pondere din valoarea totală a lucrărilor de construcție începute.

Faimos pentru inspirația pentru Dracula lui Bram Stoker

Contele Dracula este unul dintre cei mai faimoși vampiri din cultura populară. Este un personaj fictiv creat de Bram Stoker. Dracula este, de asemenea, inspirație pentru multe filme de groază. Contele Dracula este cunoscut pentru capacitatea sa de a trece de la forma umană la cea animală. Dracula posedă și puterea dematerializării.

Povestea lui Dracula a început înainte de începutul secolului al XX-lea. De fapt, romanul nu a avut nici măcar numele Dracula până când editorul din Marea Britanie a publicat o carte numită Dracula’s Guest, care nu includea povestea lui Stoker.

Dracula s-a inspirat dintr-o figură istorică reală, Vlad Țepeș, un războinic din secolul al XV-lea și prinț al Țării Românești, cunoscut și sub numele de Vlad al III-lea, Prințul Țării Românești. A fost un prinț însetat de sânge care a comis mii de crime. El era cunoscut și ca Fiul Dragonului. De fapt, era atât de rău încât a fost considerat un vampir.

Pe lângă figura istorică din viața reală a lui Vlad Țepeș, există și alte surse de inspirație pentru vampir. Una dintre ele este Elizabeth Bathory, cunoscută și sub numele de Lady Dracula. S-a născut pe 7 august 1560 și este unul dintre cei mai prolifici ucigași în serie din toate timpurile.

Istoria vampirilor merge înapoi în Babilon, Asiria și China. Culturile primitive credeau în vampiri și aveau linii directoare pentru uciderea lor. Unele tradiții susțineau că vampirii erau proiecția astrală a corpului. Alții credeau că vampirii colectau sânge în timpul rătăcirilor nocturne.

Dracula a fost adaptat în numeroase emisiuni de televiziune și film. De asemenea, a inspirat benzi desenate și cereale pentru micul dejun. Vampirul a apărut în mai multe filme, cum ar fi Twilight, Vampire Academy și Van Helsing.

La mijlocul anilor 1880, Emily Gerard, care s-a născut într-o familie bogată Airdrie, a călătorit în România împreună cu soțul ei. A petrecut doi ani la țară, unde a studiat folclorul transilvănean. Ea a scris și o carte despre folclorul transilvănean.

Bram Stoker a fost inspirat și din povestea din viața reală a lui Vlad Țepeș. Țepeșul a fost o figură importantă în istoria Europei de Est. Mii de oameni au fost uciși de el în Bulgaria, România, Turcia și Bulgaria.

Romanul Dracula al lui Stoker s-a bazat pe elemente din povestea vieții reale a lui Vlad Țepeș, care s-a născut în Transilvania în secolul al XV-lea. Totuși, romanul lui Stoker nu s-a bazat pe istoria reală a lui Vlad Țepeș. De asemenea, s-a inspirat dintr-o legendă folclorică din secolul al V-lea numită Abhartach. Se spune că Abhartach a avut loc în Irlanda.

În ciuda faptului că personajul contelui Dracula se bazează pe figura istorică din viața reală a lui Vlad Țepeș, se spune că Stoker a adaptat mitologia de bază a vampirilor. Romanul lui Stoker este considerat a fi unul dintre cele mai mari romane de groază gotice din toate timpurile.

Dracula este un roman de groază clasic gotic care a inspirat mai multe filme de groază, emisiuni de televiziune, benzi desenate și alte produse de groază. Este, de asemenea, una dintre cele mai influente opere literare din toate timpurile.

Articole recomandate