Lucruri pe care trebuie să le știți despre Brașov

Indiferent dacă plănuiești o excursie în România sau doar ești interesat să afli despre oraș, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a pleca. Aceste sfaturi vă vor ajuta să aveți o vacanță plăcută și reușită.

Casa Sfatului

Situată în inima vechiului Brașov medieval se află Piața Sfatului. Piața a fost punctul central al vieții orașului în perioada medievală și este și astăzi. Aici se află, de asemenea, o serie de repere importante. Printre acestea se numără și Casa Sfatului, care este una dintre cele mai vechi clădiri din oraș.

Casa Sfatului a supraviețuit mai multor cutremure, iar cel mai vechi clopot supraviețuitor încă funcționează, deși cu câțiva dinți lipsă. Muzeul Departamental de Istorie este găzduit în această clădire și are câteva exponate frumoase. Este, de asemenea, locația primei cărți tipărite în limba română.

Orașul este înconjurat de munți pe trei laturi. Este, de asemenea, un centru al activității rutiere și feroviare, ceea ce îl face un loc minunat de explorat. Un loc bun de început este autostrada E60 care leagă orașul de București. Orașul are, de asemenea, o lungă tradiție de meșteșugari și negustori. Orașul găzduiește, de asemenea, mai multe teatre, care sunt un loc minunat pentru a lua o pauză și a vedea un spectacol.

Orașul are, de asemenea, o serie de fabrici moderne care produc tractoare, textile și rulmenți. Are și o serie de universități. O vizită în acest oraș elegant ar trebui să fie pe agenda oricărui turist. Cea mai bună parte este că orașul este ușor de ajuns din orice oraș important din România. De asemenea, sunt disponibile o serie de autobuze.

Biserica Neagră

Biserica Neagra, sau Biserica Neagra, este o biserica medievala situata in orasul Brasov, Romania. Este un bun religios semnificativ și o comoară arhitecturală în țară. Este cel mai mare edificiu gotic din sud-estul Europei.

Biserica Neagră are 89 de metri lungime și 38 de metri lățime. Biserica cântărește 6,3 tone și poate adăposti până la 5000 de oameni. Cel mai mare clopot din România cântărește 6 tone. De asemenea, are cel mai mare organ mecanic din țară.

Biserica Neagră este un bun exemplu de arhitectură gotică târziu. Este construită pe locul unei biserici mai vechi care a fost distrusă de mongoli în 1242. A fost apoi reconstruită în 1477. Biserica are cinci portaluri. Are decorațiuni ornamentate în interiorul fiecăruia dintre aceste portaluri.

Biserica Neagră are cel mai mare clopot din România. Are cea mai mare orgă mecanică din România. Are peste 4.000 de conducte. Este, de asemenea, una dintre puținele organe baroc încă în uz.

Stâlpii din fața amvonului conțin o varietate de sculpturi. Acestea includ pomul vieții și o reprezentare a celor Zece Porunci. Are si un relief al emblemei orasului Brasov.

Este considerat a fi cel mai bun loc de cult din România. A fost construită în secolul al XIV-lea și este încă folosită pentru serviciile luterane. Există și ceremonii religioase care întrerup programul de vizitare timp de două ore.

Bastionul Țesătorilor

Situat in sud-vestul Cetatii Braov, Bastionul Tesatorilor este una dintre cele mai vechi si mai bine conservate fortificatii ale Brasovului. A fost construită de o breaslă de țesători în secolele al XV-lea și al XVI-lea. În secolul al XX-lea, a servit drept loc pentru operă și concerte.

Bastionul Țesătorilor găzduiește un mic muzeu, care prezintă câteva arme vechi și produse de țesut. Muzeul prezintă și un model al Brașovului din 1600.

Pereții Bastionului Țesătorilor au o grosime de patru metri la bază și se conicesc la un metru în vârf. Această structură a fost restaurată la mijlocul secolului al XX-lea. Este un loc bun de vizitat când sunteți în Brașov.

Biserica Neagra este unul dintre cele mai vechi case de cult luterane din Brasov. Inițial a fost numită Biserica Sfânta Maria, dar mai târziu a fost redenumită după ce un incendiu a distrus-o în secolul al XVII-lea. Astăzi, este una dintre cele mai importante biserici luterane. Biserica găzduiește și cea mai mare orgă mecanică din România.

A fost construită în timpul domniei sașilor, care erau locuitori germani ai zonei. Pereții sunt construiti din piatră. Are cinci galerii pe cinci niveluri. Interiorul are deschideri mari pentru tragerea cu arme.

Turnul Negru este un alt turn de observație din Brașov. A fost construită la sfârșitul secolului al XV-lea. Este realizat din piatra gri deschis. Trebuia să păzească orașul și să închidă inamicii din interiorul lui. Turnul este situat pe un deal, astfel încât veți avea priveliști uimitoare ale orașului.

Grand Hotel Belvedere

Situat in inima Brasovului, Grand Hotel Belvedere de 4 stele se afla la doar cateva minute de centrul istoric al Brasovului si de Biserica Neagra. Oferă WiFi gratuit, un bar mic, dar bine aprovizionat, un teren de tenis și o piscină sezonieră în aer liber. Este, de asemenea, aproape de facilități publice.

Oferta principală a hotelului este Attico Grand, care are un pat queen-size. Hotelul are și o cameră tripla grand, o cameră cu un pat de dimensiuni mari. Alte avantaje ale hotelului includ o piscină interioară, o saună, un hamam, un teren de tenis, o sală de sport, un lounge comun/zonă TV și un mic dejun gratuit.

Grand Hotel Belvedere este o alegere excelentă pentru oricine caută să exploreze minunile Brașovului. Facilitățile hotelului includ o recepție cu servicii complete, săli de conferințe, un vânzător de permise de schi la fața locului și parcare gratuită. De asemenea, este la o scurtă plimbare de Centrul Vechi al Brașovului, Biserica Neagră și Piața Sfatului.

Grand Hotel Belvedere are, de asemenea, un restaurant cu aspect elegant, cu un meniu elaborat din bucătăria internațională. Celelalte oferte ale hotelului includ un bar, o recepție deschisă 24 de ore pe zi, un centru de afaceri și parcare gratuită. Hotelul are, de asemenea, WiFi gratuit, un minibar mic, dar bine aprovizionat și un televizor cu ecran plat cu canale prin cablu.

Cealaltă noutate a hotelului este transferul gratuit de la aeroport. De asemenea, se află în apropierea Muzeului de Istorie a României și a Parcului Aventura Brașov.

Facilitățile de marcă de la Grand Hotel Belvedere includ, de asemenea, un mic dejun continental gratuit, internet de mare viteză gratuit și o recepție deschisă 24 de ore pe zi. De asemenea, are o piscină frumoasă în aer liber și parcare gratuită.

Cetatea dealului Straja

Situata in Piata Sfatului, Cetatea Dealul Straja din Brasov Romania este un sit impresionant. A fost folosit ca punct de vedere și închisoare. A fost renovat de-a lungul secolelor. Clădirea are pereți groși și un design hexagonal. Acum este un muzeu. Exista o expozitie permanenta numita „Cetatea Brasovului si fortificatiile din Tara Barsei”.

Turnul Negru din Brașov România a fost construit în 1494 pentru a bloca invaziile inamice. Are un mic muzeu cu o acustica interesanta. Turnul are un balcon înălțat care oferă vederi spectaculoase asupra orașului vechi al Brașovului. Turnul are 9 metri înălțime și a fost înnegrit de fulgere. Este un reper turistic.

Cetatea orașului avea în trecut un număr de turnuri de pază. A fost construit pentru a proteja orașul de invadatorii tătari și turci. A fost folosită și ca arhivă orașului și închisoare. Cetatea este acum blocată din cauza unui litigiu juridic.

Mai sunt si alte locuri de vizitat in Brasov. Orașul are un cimitir evreiesc, un cimitir evanghelic și un cimitir catolic. Există și un cimitir pentru soldații căzuți din primul și al doilea război mondial. Există nenumărate magazine de suveniruri care vând haine tradiționale românești.

Orașul are și un cimitir pentru oamenii care au fost victimele revoluției din 1989. Există un memorial pentru victime.

Un alt loc interesant de vizitat în Brașov este Bastionul Țesătorilor. Această fortificație a fost construită în secolul al XV-lea și a fost renovată de-a lungul anilor. Există un mic muzeu și o replică la scară a fortului. Este folosit și pentru concerte și evenimente.

Sanctuarul Urșilor Liberty

Situat în inima Munților Carpați de lângă Brașov, Sanctuarul Urșilor Libearty este o destinație grozavă de vizitat într-o excursie de o zi din Brașov. Acest sanctuar, operat de Asociația Milioane de Prieteni, găzduiește peste 100 de foști ursi și căprioare captivi. Mai multe alte animale au fost, de asemenea, salvate.

Există mai multe modalități de a ajunge la sanctuar. Puteți conduce sau luați un autobuz public din Brașov. De asemenea, puteți face un tur al sanctuarului. Turul începe la intrarea principală.

Turul explică istoria incintelor. Există și câteva opriri foto. Turul include o gustare gratuită.

Sanctuarul este un loc minunat pentru a învăța despre urși. În timpul turului, ghidul vă va spune istoria sanctuarului și a urșilor din centru.

Sanctuarul este deschis pentru un număr limitat de vizitatori. Biletul de intrare este o mică taxă de 40 până la 55 de lei, în funcție de intervalul orar ales. Se percepe și o taxă de 50 de lei pentru camere. Copiii sub cinci ani nu au voie în interiorul sanctuarului.

Sanctuarul de Urși Libearty a salvat sute de urși bruni români. Este cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume. Sanctuarul salvează, de asemenea, lupi, căprioare și alte animale.

Sanctuarul Libearty Bear este un loc minunat pentru a afla despre urși. Sanctuarul este deschis doar două ore pe zi, dar șansele de a vedea un urs sunt mari. Sanctuarul este condus de Asociația Milioane de prieteni, o organizație non-profit. Au făcut o treabă fantastică de îngrijire a urșilor.

Articole recomandate