Tradiții de Crăciun în America

Tradiții de Crăciun în Statele Unite

Crăciunul pe care americanii îl sărbătoresc astăzi pare o împletire atemporală a obiceiurilor și sentimentelor dincolo de istoria. Cu toate acestea, amestecul familiar de colinde, felicitări, cadouri, copaci, multiplicități de Moș Crăciun și nevroze de sărbători care au ajuns să definească ziua de 25 decembrie în Statele Unite, are puțin mai mult de o sută de ani.

Sezonul Crăciunului este, fără îndoială, cel mai vesel și plin de tradiții din an din America. Familiile din toată țara se adună în jurul copacilor lor, cântă colinde și și atârnă ciorapii, în speranța că îi vor găsi plini de cadouri în ziua de Crăciun.

Tradiții de Crăciun în diferite părți ale lumii

Tradițiile de Crăciun includ o varietate de obiceiuri, practici religioase, ritualuri și folclor asociate cu sărbătorirea Crăciunului. Multe dintre aceste tradiții variază în funcție de țară sau regiune, în timp ce altele sunt practicate într-un mod practic identic în întreaga lume.

Tradițiile de Crăciun din întreaga lume sunt diverse, dar împărtășesc trăsături cheie care implică adesea teme de lumină, veșnic verzi și speranță. Probabil cea mai sărbătorită sărbătoare din lume, Crăciunul nostru modern este un produs a sutelor de ani de tradiții atât laice, cât și religioase … citește mai mult
Tradiții de Crăciun în diferite culte religioase

Creștinii și necreștinii participă la unele dintre cele mai populare tradiții de Crăciun, dintre care multe nu au origini în creștinism. Aceste obiceiuri includ decorarea copacilor veșnic verzi — sau, în India, a arborilor de mango sau de bambus; sărbătoare (picnicuri și artificii sunt populare în climatele calde); și schimb de cadouri în Ajunul Crăciunului sau dimineața de Crăciun.

Tradițiile asociate cu sărbătoarea de Crăciun sunt diverse în origini și natură, unele având un caracter exclusiv creștin cu origini din interiorul religiei, în timp ce altele au fost descrise ca fiind mai culturale sau mai laice și au provenit din afara domeniului influenței creștine. . Tradițiile de Crăciun s-au schimbat și au evoluat semnificativ în secolele de când Crăciunul a fost instituit pentru prima dată ca sărbătoare, sărbătorile luând adesea o calitate sau o atmosferă complet diferită, în funcție de perioada de timp și regiunea geografică.

Tradiții de Crăciun în diferite grupe de vârstă

Cele mai bune tradiții de Crăciun sunt cele personale care sunt semnificative pentru tine și familia ta, fie ea simplu ca o plimbare nostalgică prin cartierul tău local pentru a vedea casele toate împodobite în sclipire sau adunarea cu vin fiert și plăcintă tocată pentru colinde de Ajunul Crăciunului sau un boogie la Rockin’ Around the Christmas Tree.

Pentru americanii care sărbătoresc Crăciunul într-un mod religios, Ajunul Crăciunului va include adesea o slujbă în biserică. După biserică, familia va avea o adunare pentru a schimba daruri și a se bucura de o masă. În așteptarea sosirii lui Moș Crăciun, copiii vor pregăti o farfurie cu prăjituri și un pahar de lapte pentru a alimenta energia lui Moș Crăciun. Unii copii vor lăsa morcovi pentru renii lui. Părinții pun copiii la culcare devreme și insistă să rămână în pat pentru a nu-l deranja pe Moș Crăciun.

Tradiții de Crăciun în diferite medii socioeconomice

Deși cea mai populară reprezentare a unei sărbători de Crăciun a fost găsită în A Christmas Carol a lui Charles Dicken, originile tradiției sunt mult mai departe. Sărbătorile păgâne ținute în decembrie se lăudau adesea cu un fel de sărbătoare. Lordii feudali țineau adesea sărbători pentru chiriașii lor, care serveau cap de mistreț. Deși mâncărurile s-au schimbat, totuși sărbătorim sărbătorile de iarnă cu o sărbătoare tradițională. Înainte de epoca victoriană, cina de Crăciun ar fi depins de ceea ce își putea permite gospodăria. În familiile bogate era obișnuit să mănânci tot felul de păsări de curte, cum ar fi curcanul sau gâsca mai tradițională, dar ar fi putut include chiar și păun sau lebădă! Familiile mai sărace s-au descurcat cu carne de vită friptă sau iepure. În America, era mai frecvent ca familiile mai sărace să servească șuncă.

Decorarea de sărbători nu se limitează doar la copac. Decorează-ți casa cu lumini de Crăciun și fii invidiatul cartierului tău. Unele afișaje chiar coordonează luminile pentru a se stinge și aprinde la unison cu melodiile populare de Crăciun. Familiile călătoresc adesea de la kilometri în jur pentru a căuta cele mai frumoase afișaje de lumină.

Articole recomandate