Traditii de Craciun pe care romanii le urmeaza cu strictete

Mai multe tradiții de Crăciun din România presupun folosirea focului. Aceste tradiții se bazează probabil pe ritualuri precreștine și sunt menite să promoveze fertilitatea solului. Aceste tradiții au asemănări cu ritualurile asociate cu Saturnaliile romane.

Românii cred că bradul aduce noroc și prosperitate. Prin urmare, oamenii își decorează casele cu ramuri din copac. De asemenea, atârnă usturoiul de la ușa din față.

De asemenea, românii pregătesc mese speciale în această sărbătoare. Acestea includ cârnați de porc, frunze de varză, țuică de prune și dulciuri precum „piftie” (fistic, migdale și nuci) și „porcinoasa” (prăjituri cu cartofi prăjiți). Aceste feluri de mâncare sunt pregătite de femei în cele trei zile dinaintea Crăciunului.

Copiii români primesc și dulciuri, nuci și produse de patiserie. Aceste cadouri sunt un amestec de tradițional și modern. În mediul rural, copiii primesc fructe, în timp ce copiii din mediul urban primesc cadouri scumpe. Aceste cadouri sunt de obicei oferite unor grupuri de oameni.

Românii pregătesc și colinde speciale de Crăciun. Aceste cântece sunt menite să evoce sentimente ale sezonului festiv. Colindele românești sunt de obicei compuse din versuri tradiționale creștine. Unele dintre aceste colinde sunt adaptări ale colindelor de succes internaționale.

Aceste colinde sunt cântate de corul Madrigal. Se interpretează peste 20 de colinde. Corul cuprinde și cântece legate de Nașterea Domnului. În România, prima zi de Crăciun se numește „Crăciunul Mic”.

Românii pregătesc și o masă specială numită „Craciun”. Această masă include diferite tipuri de cârnați de porc, frunze de varză, murături de casă și țuică de prune.

În mod tradițional, Crăciunul este un moment pentru a sărbători împreună cu familia și prietenii. Este, de asemenea, un timp pentru a onora religia. În perioada postului religios pre-Crăciun, consumul de carne este interzis. Românii sărbătoresc sărbătoarea pregătind rețete tradiționale și ospătând cu aceste alimente. Masa tradițională de Crăciun include o varietate de feluri de mâncare.

Mâncarea tradițională românească de Crăciun este cunoscută pentru porțiile mari. O masă tipică include un rulou de varză murată umplută cu carne de porc, cârnați, jeleu de porc, prăjitură, resturi de porc, slănină și budincă de porc. Aceste alimente sunt o combinație excelentă de arome consistente.

Una dintre cele mai traditionale mancaruri romanesti de Craciun este sarmale. Este un tip de sarmală umplută cu carne tocată. De obicei se servește cu mămăligă.

O altă mâncare tradițională românească de Crăciun este toba. Se face din stomacul de porc fiert. Se înmoaie în apă și oțet. Se transformă apoi într-o pastă. Se serveste cu mamaliga moale. Este delicios și ușor de făcut.

Românii pregătesc și o mâncare de legume numită Zacusca. Este o pastă de ardei dulci prăjiți din Ungaria și roșii. De obicei, se face în cantități mari după recolta de toamnă. Este un aperitiv grozav. Este popular și de sărbători.

Un alt preparat clasic românesc este cozonacul. Este o pâine dulce de drojdie, făcută în mod obișnuit pentru Crăciun și Paște. Umpluturile variază, dar cele mai multe rețete tradiționale includ stafide și cacao.

Obiceiuri

În ultimul deceniu de comunism, românii nu au sărbătorit oficial Crăciunul. Dar, în ultimii ani, a devenit obișnuit să vezi piețe de Crăciun în țară. Aceste piețe sunt adesea organizate în orașe medievale precum Transilvania.

Crăciunul în România este o perioadă de bunăvoință și împărtășire. Este, de asemenea, o perioadă în care valorile familiei și rădăcinile ancestrale sunt puse în valoare. De fapt, religia ortodoxă interzice consumul de ouă și carne cu 40 de zile înainte de Crăciun. Cu toate acestea, românii încă sărbătoresc Paștele conform tradiției ortodoxe.

Crăciunul tradițional în România este sărbătorit în perioada 24-25 decembrie. În acest timp, românii își decorează orașele cu milioane de lumini. Românii își decorează și casele cu decorațiuni colorate. Se serveste un preparat special numit Pomana Porcului. Este o mâncare prăjită făcută din bucăți de porc.

Perioada Crăciunului în România este marcată și de sărbătorirea Zilei Sf. Ignatie pe 20 decembrie. În această zi, oamenii fac schimb de daruri și sărbătoresc nașterea lui Iisus Hristos.

Românii sărbătoresc ambele sărbători alături de familie, prieteni și cei dragi. Copiii își vizitează adesea rudele și vecinii. Ei merg, de asemenea, să cânte colinde în Ajunul Crăciunului.

Copiii din România sunt de obicei răsplătiți cu dulciuri, fructe și cadouri. Își lasă pantofii lângă ușă pe 5 decembrie. De asemenea, colinde și lasă scrisori lângă fereastră. În ultimii 10 ani de comunism, hrana era deficitară în case.

Colind cântând

În perioada Crăciunului, românii își sărbătoresc festivalul într-un mod inedit. Colindele este sărbătoarea tradițională de Crăciun în România. Este un ritual care a fost urmat în toate regiunile României. Este o aventură vocală cu copii, adulți și trupe de tobe.

Cântarea de colinde este un ritual care durează câteva zile înainte și după ziua de Crăciun. În Ajunul Crăciunului, cei mai tineri membri ai corului merg din casă în casă pentru a colinda. Sunt răsplătiți cu mici cadouri și dulciuri.

Se interpretează și un tip special de muzică numit colinda. Se cântă în costum tradițional. Versurile cântărilor se referă la Nașterea Domnului și la Biserica Catolică. Melodiile melodiilor variază în funcție de regiune.

Unele sate au o ordine prestabilită a grupurilor pentru a cânta. Alte sate nu. Copiii din aceste sate își exersează colindele cu săptămâni înainte.

În multe sate românești, există tradiția uciderii unui porc în ziua de Crăciun. După aceea, carnea se toacă și se topește grăsimea. Ritualul implică și o ceremonie de sacrificiu a porcului.

În unele sate, există și un dans al caprei care se face în Ajunul Crăciunului. Acest dans este interpretat și de Revelion în anumite zone ale României.

Unul dintre colindele tradiționale românești de Crăciun este Colindul Vedetei. Este interpretată de un grup de tineri care cântă un cântec special despre o capră.

Sacrificiul porcului

În ciuda faptului că este o țară creștină, România nu sărbătorește „oficial” Crăciunul. Timp de câteva decenii, guvernul comunist a interzis efectiv celebrarea acestui festival.

Cu toate acestea, țara are multe tradiții populare asociate cu Crăciunul. Aceste tradiții sunt asociate cu mâncarea, folclorul și religia. Aceste tradiții sunt înrădăcinate în epoca pre-creștină și sunt transmise din generație în generație.

Masa traditionala de Craciun din Romania include sarmale, sarmale murate umplute cu carne. Acestea sunt un fel de mâncare unic românesc. Acestea sunt de obicei servite ca piesa centrală a mesei de Crăciun.

O altă tradiție românească de Crăciun este jertfa porcilor. Aceasta este o ceremonie complexă care începe dimineața devreme. Se desfășoară în majoritatea zonelor rurale ale țării.

Porcul este sacrificat în a douăzecea zi a lunii decembrie. O mică parte din carne este tăiată în bucăți mici și pregătită pentru a marca sacrificiul. Restul este lăsat să fie folosit pentru alte alimente.

O altă tradiție populară românească de Crăciun este colindele. În Ajunul Crăciunului, are loc colindele de cartier. Românii au o tradiție îndelungată a colindelor. Muzica ajută la alungarea spiritelor rele.

Masa tradițională românească de Crăciun se mănâncă în Ajunul Crăciunului și este o sărbătoare care include pâine de casă, supe, salate și mezeluri. De asemenea, este obișnuit ca familiile să împartă un fel de mâncare numit Pomana Porcului. Se face din bucati de porc si se serveste cu mamaliga.

Articole recomandate